Ha a naprafogómag egészséges, akkor mi a baj a napraforgómagolajjal?
itt azt mondják, hogy a 9 legegészségesebb mag egyike:
itt viszont azt mondják, hogy minden más jobb:
Az olaj nem túl egészséges.
nem olvastam végig a cikkeket.
De Amúgy a napraforgó mag egészséges mert kis mértékben viszed be. Viszont az olaj az tömény koncentrátum. az már más teljesen.
+ Személy szerint nekem elég furák ezek a napraforgó olajok a boltokban. Nincs annyi napraforgó a világon mint amenyi olajat ezek előállítanak!!!
Rossz a zsírsav összetétele.
Napraforgó maggal ha nem eszel sokat akkor kevés olajat viszel be, míg tömény olajjal 100% olajat viszel be.
Ez a probléma, de maga a napraforgómag sem különösebben egészséges, csak kis mennyiségben nincs vele gond: nem okoz gyulladásokat (de pár gramm napraforó olaj sem) nem okoz elhízást, autoimmun folyamatokat..
Jó a kérdés, mert deduktív: tényleg , miért nem egészséges valami, ami egy egészségesnek vélt táplálékból készül ?
Nos , biztos van erre egyéb magyarázat is, viszont nekem egy dokumentumfilm jutott eszembe, amelyben erről volt szó: a mesterségesen előállított táplálékok túlnyomórészt sohasem jók. Miért ? Mert a természet nem úgy alkotta meg őket.
Mondjuk van egy marék olívabogyód és van egy doboz margarinod. Az előbbit a természet alkotta meg, az utóbbit viszont az ember. A természet SOHA nem tervezte azt a margarint " kidobni " magából, csak az ember alkotta azt meg és elhitette az emberiség nagy részével, hogy az egészséges és " szívbarát " ( még a szó is nevetséges ).
És ugyanez van a mesterségesen előállított élelmiszerek többségével. A filmet érdemes megnézni, Fathead a címe, bár angol és nem biztos, hogy találni lehet szinkront vagy fordítást hozzá, de ha mégis sikerül vagy az angol nyelvtudás nem probléma, akkor ajánlom megnézni a filmet, mert szó van minden olyan dologról, ami ezzel a témával kapcsolatos.
Idekívánkozik az észrevétel, hogy a ma fogyasztott ételeink nagy részét az ember alkotta.
A zöldségeinket kinemesítettük, nem olyanok mint amik a természetben előfordultak. A húsokkal nem tudom mi a helyzet, tény hogy nem olyanok mint régen, a tápos takarmányon tartott állat húsa nem is lehet olyan. De hát az egészséges zöldségeink.. pár száz éve talán még nem is léteztek a mai formájukban.
Persze vad gyümölcsök és ehető növényi részek (zöldségek) biztos hogy voltak régen is, csak ma nem ezeket esszük általában hanem az emberi beavatkozással kinemesített fajtákat. Ettől függetlenül tudtommal a zöldségek jóféle élelmiszerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!