Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha a naprafogómag egészséges,...

Ha a naprafogómag egészséges, akkor mi a baj a napraforgómagolajjal?

Figyelt kérdés

itt azt mondják, hogy a 9 legegészségesebb mag egyike:

[link]

itt viszont azt mondják, hogy minden más jobb:

[link]

2014. máj. 18. 21:17
 1/8 anonim ***** válasza:
semmi
2014. máj. 18. 21:20
 2/8 anonim ***** válasza:
68%
Ezekkel nem érdemes törődni. Ahány magát kutatónak nevező mond valamit, az mind mást mond. Attól függ, hogy ki fizeti a kutatást.
2014. máj. 18. 21:24
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Az olaj nem túl egészséges.

nem olvastam végig a cikkeket.

De Amúgy a napraforgó mag egészséges mert kis mértékben viszed be. Viszont az olaj az tömény koncentrátum. az már más teljesen.

+ Személy szerint nekem elég furák ezek a napraforgó olajok a boltokban. Nincs annyi napraforgó a világon mint amenyi olajat ezek előállítanak!!!

2014. máj. 18. 23:21
 4/8 anonim ***** válasza:
62%

Rossz a zsírsav összetétele.

Napraforgó maggal ha nem eszel sokat akkor kevés olajat viszel be, míg tömény olajjal 100% olajat viszel be.

Ez a probléma, de maga a napraforgómag sem különösebben egészséges, csak kis mennyiségben nincs vele gond: nem okoz gyulladásokat (de pár gramm napraforó olaj sem) nem okoz elhízást, autoimmun folyamatokat..

2014. máj. 19. 09:52
 5/8 anonim ***** válasza:

Jó a kérdés, mert deduktív: tényleg , miért nem egészséges valami, ami egy egészségesnek vélt táplálékból készül ?

Nos , biztos van erre egyéb magyarázat is, viszont nekem egy dokumentumfilm jutott eszembe, amelyben erről volt szó: a mesterségesen előállított táplálékok túlnyomórészt sohasem jók. Miért ? Mert a természet nem úgy alkotta meg őket.

Mondjuk van egy marék olívabogyód és van egy doboz margarinod. Az előbbit a természet alkotta meg, az utóbbit viszont az ember. A természet SOHA nem tervezte azt a margarint " kidobni " magából, csak az ember alkotta azt meg és elhitette az emberiség nagy részével, hogy az egészséges és " szívbarát " ( még a szó is nevetséges ).

És ugyanez van a mesterségesen előállított élelmiszerek többségével. A filmet érdemes megnézni, Fathead a címe, bár angol és nem biztos, hogy találni lehet szinkront vagy fordítást hozzá, de ha mégis sikerül vagy az angol nyelvtudás nem probléma, akkor ajánlom megnézni a filmet, mert szó van minden olyan dologról, ami ezzel a témával kapcsolatos.

2014. máj. 20. 09:02
 6/8 anonim ***** válasza:

Idekívánkozik az észrevétel, hogy a ma fogyasztott ételeink nagy részét az ember alkotta.

A zöldségeinket kinemesítettük, nem olyanok mint amik a természetben előfordultak. A húsokkal nem tudom mi a helyzet, tény hogy nem olyanok mint régen, a tápos takarmányon tartott állat húsa nem is lehet olyan. De hát az egészséges zöldségeink.. pár száz éve talán még nem is léteztek a mai formájukban.

Persze vad gyümölcsök és ehető növényi részek (zöldségek) biztos hogy voltak régen is, csak ma nem ezeket esszük általában hanem az emberi beavatkozással kinemesített fajtákat. Ettől függetlenül tudtommal a zöldségek jóféle élelmiszerek.

2014. máj. 20. 09:10
 7/8 anonim ***** válasza:
Persze, hogy a zöldségek jóféle ételek, de az én írásom ezt egyáltalán nem cáfolta. Arról van szó, hogy vannak olyan élelmiszerek, amelyek alapjukban véve nem egészségesek, semmilyen formában. Az, hogy a zöldségekbe és a húsokba is került beavatkozás az elmúlt évek során, ez egy másik fejezet. De az olyan ételekbe, amelyek soha nem kellett volna létezzenek, azok esetében nem beszélhetünk fikarcnyi egészségességről sem.
2014. máj. 20. 09:25
 8/8 anonim ***** válasza:
Egyetértek, egyetértek, nem is vitatkozni akartam!
2014. máj. 20. 09:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!