Miért szeretem teleenni magam?
4 hónapja kezdtem el edzeni, egészségesen táplálkozni. Az eredmény látványos, főleg, hogy a bulimiából, és az anorexiából sikerült kigyógyulnom. 55 kg-ról sikerült 60 kg-ra felhozni magam, már nincs olyan mértékű testképzavarom sem, ennek nagyon örülök. :) De sajnos nem maradtam tünetmentes. Már nem koplalok, nem hánytatom magam, de sajnos a falási rohamok megmaradtak. Igaz, nem rossz kajából, hanem csirkemellből, savanyúságból, zöldségekből, túróból, halból, stb.. eszem tele magam, de szeretnék ettől a "kényszertől" megszabadulni. Nem azért, mert félek a hízástól, hanem, mert szégyenlem az akaratgyengeségem, és kellemetlenül érzem magam az étkezés utáni 30 percben.
Valaki tudna nekem tanácsot adni?
Köszönöm a válaszod!
Egész más szemszögből nézed, ez jó! Igazad is van! Ha ettől érzem jól magam, miért is változtatnék? Csokit nem eszem, és ezekből meg nem eszem annyit, ami kalóriában mérve olyan soknak számítana. Ha étterembe, vagy társasággal eszem, ott úgyis tudom moderálni magam.
Még egyszer köszönöm, el sem hiszed mennyit segítettél!
Több ezer generációnyi ősöd ha evett akkor teleette magát, mert így jutottak életbenmaradáshoz nélkülözhetetlen energiához és tápanyagokhoz.
Most te máshogy akarsz tenni mint ők. Gondolom azért érthető, hogy nem lesz könnyű dolgod az egész genetikai örökségeddel szembe menni.
Hm, belekezdhetnénk most pszichés jellegű témákba, amelyek a folyamatos orális kényszerek hátterében állhatnak, de ez bonyolult lenne és sok esetben másként is megoldható a probléma.
Tehát te kigyógyultál az anorexiából és a bulimiából is, ezenkívül elkezdtél edzeni és egészségesen táplálkozni. Ezek igen nagy változások a szervezetednek, szóval ne várd el, hogy egyből átálljon minden. A szervezet gyorsan alkalmazkodik, de azért nem ennyire gyorsan :).
Mindennek megvan egy lefolyási ideje, amit türelmesen kell végigcsinálni. Ez a legnehezebb periódus, mert maga a probléma nagyja ugye elmúlt, de a " karjai " még mindig elérnek és éreztetik magukat itt meg ott, de tudnod kell, hogy ez már csak utóhatás.
A fokozott étvágy egyáltalán nem természetellenes még egy jó ideig, ugyanis eltudod képzelni mennyi hiánya van a szervezetednek az említett evészavarok miatt, gyakorlatilag te most " regenerálódsz " és erre a folyamatra szükséged van. Kiváló, hogy minőségi ételeket eszel és ez továbbra se legyen másként. A lehető leghamarabb fogsz visszatérni az egyensúlyba, mert megfelelően táplálkozol, s persze a sportolás sem mellékes, ezt tedd amilyen gyakran csak tudod.
Tipp: fogyassz sok folyadékot, mert az nagyon fontos az éhség szempontjából. Gyakran a szervezet vizet akar és ha megkapja, akkor elmúlik a csalóka éhségérzet is, csak ezt ugye tudni kell, különben becsapós.
Néhány hét/hónap és remekül leszel.
Ha mégsem, akkor mi itt leszünk ;).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!