Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lehet ettől bármilyen bajom?

Lehet ettől bármilyen bajom?

Figyelt kérdés
Szeretnék tartani egy kis méregtelenítést, így karácsony után ugyanis bőven rám fér:D Nem vagyok anorexiás (mielőtt bárki ezt mondaná rám), még csak nem is fogyókúrázom, fogyni sem szeretnék, csak a bőrömön szeretnék kicsit javítani. Nagyon narancsbőrös, a sporton már rajta vagyok, hogy többet mozogjak, viszont mivel nagyon sok egészségtelen, "műkaját" ettem mostanában, ezért elhatároztam, hogy időnként tartok egy kis "böjtöt". Ez abból állna, hogy egy nap víznap(csak víz egész nap, de az sok)Utána 2 napig gyümölcsnap. Ez okozhat bármi kárt bennem? A válaszokat előre is köszönöm.:P 16L
2009. dec. 28. 15:46
 1/5 anonim ***** válasza:
68%
Hát, jót nem tesz az biztos, de szerintem egy ilyen kúrától nem lesz semmi bajod.
2009. dec. 28. 15:48
 2/5 anonim válasza:
100%
Nekem ez kicsit drasztikusnak tűnik. Próbálj meg inkább csak egy gyümölcsnapot tartani sok-sok vízzel, esetleg ebédre egy könnyű levessel és aztán folyamatosan figyelj rá, hogy ne terheld meg a gyomrod. Szerintem nem egészséges, hogy jól bekajáltál utána meg 3 napig nem eszel normálisan.
2009. dec. 28. 16:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem a vesém miatt rendszeresn kell "ivósnap", ami annyit jelemt, hogy hetente egy napig csak vizet, teát (cukor és edesitöszer nélkül) illetve gyünölcslét iszok. Amióta betartom, azóta eltüntek a veseköveim és teljesen tünetmentes vagyok, elötte meg rendetegszer volt vesegörcsöm is.

A gyümölcsnap is jó, de szerintem jobb, ha a viznap meg a gyümölcsnap közt tartasz egy nap szünetet, akkor nem lesznek hiányaid - és mindegyikböl csak egy napot tartasz.

2009. dec. 28. 16:13
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :) Igazából csak attól a víznaptól félek, anyukám szerint nem normális dolog, hogy egy nap csak és kizárólag vizet iszom. Szerinte lehet tőle valami nagy bajom is pl. gyomorfekély vagy bármi más, de szerintem attól, hogy egy nap nem eszem, attól még nem lehet semmi, vélemény?
2009. dec. 28. 16:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha EGY napig csak vizet iszol, attól bajod nem lesz, csak nagyon energiahiányod lesz - szerintem jobb, ha legalább gyümölcsöt eszel mellette, vagy gyümölcslét is iszol.

De általában nem célszerü 800 kcal alá menni, mert különben nagyon elgyengülsz.

2009. dec. 28. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!