Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Véletlenül Lenyeltem a fogkoro...

Véletlenül Lenyeltem a fogkoronámat (2db) Lehet ebből bármilyen bajom? Mit tegyek? (Részletesen Lent! )

Figyelt kérdés

Volt 2 fogkoronám egymás mellett elmentem inni egy pohár vizet majd abban a pillanatban le esett és lenyeltem. Lehet ebből baj? Esetleg mi a tenni való?

Előre is köszi a segítségeket

2010. márc. 21. 10:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Bajod nem lesz belőle. Várd meg amíg természetes úton távozik. Figyelni kell a székletet.
2010. márc. 21. 10:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Ez biztos? Vakbéllel nem lesz gond?
2010. márc. 21. 10:44
 3/5 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

Nyugi, nem lesz semmi gond.

Én is nyeltem már le, igaz csak 1-et, a fiam egy elég nagy legót nyelt (meglett), majd kijön neked is. Akár vissza is lehet ragasztani ha gondolod.

A vakbélgyulladás nem így működik.

2010. márc. 21. 11:08
 4/5 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

[link]

A vakbélgyulladás pontos oka valójában ismeretlen. Annyi bizonyos, hogy a féregnyúlvány ürege - lumen - valamilyen oknál fogva elzáródik, ez fogja okozni a belekben normálisan is termelődő bélnedv - nyák - pangását. Az elzáródást általában úgynevezett faecoltih ('fekolit) okozza, amely tulajdonképpen elmeszesedett, megkövült széklet. Képződésében szerepet játszhatnak növényi rostok, vagy magok, azonban a klasszikus nézet, mely szerint a gyümölcs magja szorul bele a féregnyúlványba, NEM ÁLLJA MEG a helyét. Az appendix üregét elzárhatja még daganat, vagy a bélrendszerbe kerülő paraziták - bélférgek, ez azonban csak ritkán fordul elő.

2010. márc. 21. 11:13
 5/5 anonim válasza:
nemlehet baj.nyugodj meg:)a hugom is lenyel 3évesen egy elemet ilyen kis laposat és nemlettsemmi baka csak egy kis láza lett.deht elem:D
2010. márc. 30. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!