Véletlenül Lenyeltem a fogkoronámat (2db) Lehet ebből bármilyen bajom? Mit tegyek? (Részletesen Lent! )
Volt 2 fogkoronám egymás mellett elmentem inni egy pohár vizet majd abban a pillanatban le esett és lenyeltem. Lehet ebből baj? Esetleg mi a tenni való?
Előre is köszi a segítségeket
Nyugi, nem lesz semmi gond.
Én is nyeltem már le, igaz csak 1-et, a fiam egy elég nagy legót nyelt (meglett), majd kijön neked is. Akár vissza is lehet ragasztani ha gondolod.
A vakbélgyulladás nem így működik.
A vakbélgyulladás pontos oka valójában ismeretlen. Annyi bizonyos, hogy a féregnyúlvány ürege - lumen - valamilyen oknál fogva elzáródik, ez fogja okozni a belekben normálisan is termelődő bélnedv - nyák - pangását. Az elzáródást általában úgynevezett faecoltih ('fekolit) okozza, amely tulajdonképpen elmeszesedett, megkövült széklet. Képződésében szerepet játszhatnak növényi rostok, vagy magok, azonban a klasszikus nézet, mely szerint a gyümölcs magja szorul bele a féregnyúlványba, NEM ÁLLJA MEG a helyét. Az appendix üregét elzárhatja még daganat, vagy a bélrendszerbe kerülő paraziták - bélférgek, ez azonban csak ritkán fordul elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!