Miért nem hiszik el az emberek, hogy a tej egészséges?
több bizonyíték van:" Az emlősállatok többsége kifejlett korára elveszíti a laktóz megemésztésének képességét, mivel a génjeikbe az van beprogramozva, hogy a tejre, így a tejcukorra az életnek csak a korai szakaszában van szükség."-az ember meg felnőtt korában is megtudja emészteni a tejcukrot mert szüksége van a tejre
kalcium:tökéletesen fel tud szívódni, mert d-vitamin, tejcukor és tejzsír is van a tejben
https://www.youtube.com/watch?v=0iBhFwhuMrk
Azért nem írtam le, mert gondoltam tisztában vagytok azzal, hogy mi ellen van itt a küzdelem, a szócsata, nem csak vaktában lövöldözünk, mert anyu azt mondta, hogy a bocitej egészséges, és kész.
-a pasztőrizálás a legtöbb hasznos tulajdonságát semmissé teszi
-laktózintolerancia(∞tejcukor)
-inzulinrezisztencia(∞tejsavó, tejcukor)-->cukorbetegség
-elhízás(∞magas inzulinszint)
-bélpanaszok(∞kazein)
-káros hormonok
Ha már evolúciósdit játszunk, akkor azt el kell ismernem, hogy az állatvilágban történő tejfogyasztás valóban azért korlátozódhat gyermekkorra, amit írtál.
Azonban ennyi erővel az anya-kicsinye kapcsolatot félretéve, erőszakos táplálékszerzés céljából miért ne fogyaszthatna tejet pl egy ragadozó állat, meg ilyesmi?
nem véletlen, hogy csak az ember iszik felnőttkorában tejet, mivel kell a tej a csontoknak(kalcium, d-vitamin) fehérje(amit húsból nem lehet fedezni, mert a sok hús rákot okoz) tejcukor(a cukor is kell napi 270g szénhidrát ebből 90g cukor és ezt a 90g cukor az a gyümölcscukor és a tejcukor)
a tojással is így volt:nem szabad enni, mert koleszterin van benne, szívinfarktust okoz stb. mostanra kiderült a tojás a legtisztább fehérjeforrás, a koleszterinbetegségeket elkerülhetjük stb.
Ajánlom: Dr. Papp Lajos előadásait
Az ember azért iszik felnőttkorában tejet, mert őt már nem csak az ösztönök irányítják, hanem a tanult, új elemek is. Azaz nem biztos, hogy olyan dolgokat eszünk, amilyet kéne, mert ha a "barátunk", a média azt mondja, hogy a tej jó, akkor Te elhiszed. Ergo nem biztos, hogy minden szarra(kenyér, cukor, tej) szükséged van, amit megetetnek veled. Szóval tényleg nem véletlen.
A tej kalciumtartalmáról annyit, hogy 100 grammonként kb 100 mg-ot tartalmaz, amit úgy nézz, hogy az RDA ajánlás 800 mg, és azt mindenki tudja, hogy az RDA értékeket nyugodtan meg lehet szorozni tízzel, ha egészséges, normális mennyiségű mikrotápanyagot akarunk bevinni(az mondjuk most csak félig releváns, hogy a paleósok szerint nem kell szándékosan kalciumot pótolni, mert csontritkulást, meg meszesedést okoz). Azt pedig azért remélem mindenki beismeri, hogy napi több liter tejet meginni rohadtul nem életbiztosítás, köszönöm.
"fehérje(amit húsból nem lehet fedezni, mert a sok hús rákot okoz) "
Ez most komoly? Az egészséges táplálkozásnak kb elég 1 g*ttkg fehérje, ami kb 60-80 gramm. Ez megvan 300 gramm csirkemellben, ne mondd már nekem, hogy ez sok. De nem muszáj csak húst enni, de a húsevés ellenében a tejet felhozni fatális tévedés. Főleg, hogy 1g*ttkg fehérje beviteléhez meg kéne inni 2 liter tejet, ami rohadtul elhízáshoz, gyulladásos betegségekhez vezet.
"(a cukor is kell napi 270g szénhidrát ebből 90g cukor és ezt a 90g cukor az a gyümölcscukor és a tejcukor) "
Nem tudom, hol olvastál ilyen baromságot. A ch nem esszenciális tápanyag, mivel nem csak külső forrásból képes hasznosítani a szervezet. Cukorra meg aztán végképp nincsen szükség, ez teljes marhaság. A cukor csak az inzulinszintedet cseszegeti, elhízáshoz vezet. Az egészséges táplálkozásban nincs helye, ez vitán felül áll. Az összetett, akár keményítő alapú szénhidrátok már vitathatóbbak, de most nem is ez a tárgy.
Azok az elvek, amelyek most a tojás egészségességét hangoztatják, azok akkor is így álltak a témához, amikor az amerikai zsírellenesség kezdett kibontakozni, egyszerűen csak ezek a hangok most jutottak el a füledig, ezért ezt a kettőt egyként kezeled, ami hatalmas hiba, mert az egyik teória egy keresett ürügy az elhízásra, a másik egy racionálisan felépített gondolatmenet.
Azért, mert még mindig hajlandóak elhinni a táplálkozástudósoknak azok egyes eredményeit. De ehhez szelektívnek kell lenniük.
Kérdező, emlékszel arra, amikor a tojásról állították, hogy egészségtelen? Azóta ismét minden napra egy tojást javasolnak. Bár a tejcukrot nem is tudja mindenki feldolgozni.
-a pasztőrizálás a legtöbb hasznos tulajdonságát semmissé teszi
-laktózintolerancia(∞tejcukor)
-inzulinrezisztencia(∞tejsavó, tejcukor)-->cukorbetegség
-elhízás(∞magas inzulinszint)
-bélpanaszok(∞kazein)
-káros hormonok
- Nem ezért vagy azért, de a pasztörizálás többségében ugyanúgy vonatkozik a gyümölcslevekre (100%-osokra is). Egyébként attól, hogy sok hasznos tulajdonságát semmissé teszi, még nem káros. Ihatnánk pl. akár az íze miatt.
- Intoleráns lehetsz BÁRMIRE. A mogyorót, ami sok embernek kifejezetten erős allergén, miért nem hirdetitek mérgezőnek? Nehogymár az se ehessen mogyorót (tejet), aki nem allergiás rá!
- Inzulinrezisztencia, elhízás: 100g tejben 5,2g cukortartalom van. Egy átlagos almában (!!!!!!) több cukor van ennél, szóval az inzulinrezisztenciát meg az elhízást ne fogd rá a tejre légy szíves.
- Bélpanaszok: Pontosan mint az intoleranciával. Én készséggel elhiszem, hogy van akinek vannak bélpanaszai tőle. Az ne igyon tejet. Akinek nincsenek tőle bélpanaszai, az hadd igyon már.
- Káros hormonok: az ivóvized is tele van káros hormonokkal, jobb, ha tőlem tudod meg. A HÚSRÓL, AMIT A HENTESNÉL VESZEL, ugye ne is beszéljünk. Az a hús pontosan olyan gyári, agyonantibiotikumozott, agyonhormonozott tehénkéből jön, mint amiből a tej.
"Azt pedig azért remélem mindenki beismeri, hogy napi több liter tejet meginni rohadtul nem életbiztosítás, köszönöm. "
Erre csak annyit tudok mondani, hogy a tesóm 15 éve napi két liter teljes tejet iszik és köszöni szépen, jól van. Valószínűleg meghalna a napi tejecskéje nélkül.
Hajlamosak vagytok elfelejteni, srácok, hogy a tejivásról azért igencsak hosszútávú tapasztalataink vannak - ez a mániátok, hogy a tej mérgező, kb az utóbbi 10 év terméke, mióta mindenkinek internetje van. Előtte 50 éven keresztül ment az a kommunista propaganda, hogy a tej élet, erő, egészség, és előtte - ha csak Magyarországot nézzük mondjuk - további 950 évig a parasztemberek minden reggel egy pohár forró tejecskével nyitottak, egyenesen a tehénkéből. 1000 éven keresztül senki se találta a tejet mérgezőnek, nem haltak halomra az emberek a tejivás miatt, nem szóltak a korabeli újságok gyomorfájós falvakról, fosós vidékről.
1937-től kezdve megy az iskolatej-program, nem szóltak a hírek arról, hogy tömegesen haltak volna meg az osztályokban a gyerekek, vagy sorbaálltak volna a klotyónál a reggeli iskolatej miatt.
Úgyhogy be lehetne fejezni a drámázást, a tömeges tapasztalat ordítóan ellenetek szól. Aki allergiás a tejre, vagy nem szereti, az pedig ne igyon.
"Nem ezért vagy azért, de a pasztörizálás többségében ugyanúgy vonatkozik a gyümölcslevekre (100%-osokra is). "
Így van. Ki mondta, hogy nem? De amúgy meg a gyümölcslevek most tök irrelevánsak, de mindegy.
"Egyébként attól, hogy sok hasznos tulajdonságát semmissé teszi, még nem káros."
Ez így van, de ki mondta, hogy nem? A kérdező leírta, hogy húdeedészséges, én meg megmondtam, hogy nem. Az más kérdés, hogy később elmondom, miért nem, de attól még nem egészséges.
"A mogyorót, ami sok embernek kifejezetten erős allergén, miért nem hirdetitek mérgezőnek?"
Egyrészt: De. A paleosok eléggé ellene vannak a mogyorónak, több okból is, most hadd ne fejtsem ki.
Másrészt: A tej evolúció szempontjából nem emberi táplálék. Az ember arra van tervezve, hogy gyermekkorában, amikor nem tud szilárd táplálékot fogyasztani, akkor kell valami egyszerű, de tápanyagokban gazdag ital(étel), amire felnőttkorban nincs szüksége, főleg nem egy másik állat tejére. A laktózt lebontó laktáz enzim felnőttkorra eltűnik a szervezetből, mert nincs rá szükség.
"100g tejben 5,2g cukortartalom van. Egy átlagos almában (!!!!!!) több cukor van ennél, szóval az inzulinrezisztenciát meg az elhízást ne fogd rá a tejre légy szíves. "
Félreértettél. A poén a tejben az, hogy alacsony a glikémiás indexe, mégis hatalmas inzulinreakciót vált ki, ezt pedig nem a laktózzal kell összefüggésbe hozni, hanem a tejsavó fehérjével.
A tej káros hormonjai viszont nem külső forrásból származnak, ezért nem szabályszerű behoznod ellenpéldaként a húsokat, mert a húsok, mint természetes táplálékok egészségesek. A tejben azonban alapból benne van az Inzulinszerű Növekedési Hormon.
Az emberi butaság határtalan..millió és egy érv van a tej ellen, de az összes azt szajkózza milyen egészséges..
Azt meg kár leírni hogy megiszol napi 1-2 litert és semmi bajod. :) Majd idősödő korodra előjöhet a rák, és társai. Aztán akkor már eszedbe sem fog jutni a sok tej. Viszont felvilágosítanálak hogy ez így van kitalálva! Túl sokan vagyunk sajnos..ha érted mit akarod mondani.(persze ez sokkal összetettebb, és nem csak a tej az egyedüli példa erre!). Tipikus átlagemberek vagytok akiket ezzel a kamu marketingfogással meg lehet nyerni, hogy a tej milyen egészséges! Hát akkor igyátok. ('Margarinfanok' dettó)! :D Aki hülye azt nem lehet megvédeni saját sorsától. Majd meglátjátok :)
Tessék, lehet olvasni, tájékozódni. Ez csak 1 a sok közül. Emellett rengeteg könyvben is találtok különböző írásokat és megbízható! oldalakról is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!