Hízni akarok! hány kalóriára van szükségem egy nap?
10kilót adtam le még két éve. azóta csak szenvedem az evéssel.
szinte semmit nem eszek egész nap...-.-
de most végre elhatároztam magam h visszaszerzem azt a 10kilot.
azt tudom h 2000kalória kell egy felnőtt szervezetnek. de ha hízni akarok mennyi? 2500-3000?
esetleg hízlaló ételek? találtam már pár receptet de azért várok még tippeket:) köszi!
19/L
Akkor mindenhol ergyák a forrásaid.
Hiába olvasod sok helyen, ez akkor is egy bonyolultabb kérdés amiben befolyásoló tényező a te szervezeted és életmódod is, az egészségi állapotod és az ételeid is..
De nézz tömegnövelő étrendet, aztán majd lesz valami.
169 cm és 43 kg :/
nagyon nehezen hízok. jó lenne egészségesen csak nem tudom h fog menni.
A napi kalóriaszükséglet valóban sok mindentől függ. Halálra zabálni nem kell magad és én is azt javasolnám, hogy kerüld az egyértelműen zsíros-cukros dolgokat. Zöldség, gyümölcs az alap. Ha azt akarod, hogy a tested rendesen működjön, akkor nem szerencsés, ha szétszennyezed. Egy. Másodszor: egyél sok természetes gabonát. Most biztos ki fognak nyírni itt az önjelölt táplálkozásszakértők, de nem érdekel: Ha azt akarod, hogy a szervezeted felépítse magát, ahhoz igenis energia kell, aminek legegyszerűbb formája egy paradicsomos szendvics eredeti rozskenyérből. Ne annyit egyél belőle, amitől rádrakódik egy 2 kilós masszív zsírpárna, hanem éppen csak annyit, amennyit fel is tudsz használni. A szénhidrát nem megy egyből zsírba, hanem először glikogénné alakul a májban és az izmokban, ami sportoláskor könnyen hozzáférhető energiaforrást jelent. Apropó: sport! Fontos, akkor is, ha nem a fogyás a cél. Nem csak jót tesz, de hormonok termelődésévél elősegíti az izmok fejlődését, elsősorban alvás alatt. Nevezz eretneknek, de egy egészséges, tápláló vacsora igenis fontos lezárása a napnak, mert így a szervezeted éjszaka képes regenerálni és megújítani magát.
Nagyon bőven nem akarnék belemenni, hogy akkor most mit, hogyan és miért egyél. Nagy vonalakban ezek, amiket elmondtam: sok gyümölcs, zöldség, gabonafélék, magok, olajok. Hússal, tejtermékekkel nem tudom hogy állsz, hát azt tudom mondani, hogy óvatosan és ne sokat, ne össze-vissza egyél. Én közel 20 éve teljesen vega vagyok, (ne aggódj, nem akarlak megtéríteni) és nem akarok beleszólni más emberek hús-függőségébe, mert nem értek hozzá. :)
Kitartást és bízz magadban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!