Akik ezeket az egészséges zsír, cukor mentes táplálkozást hírdeteik normálisak?
Olvasom neten, hogy a lekvár, jam a bolti azért nem jó mert 50% gyümölcstartalom mellett cukor van benne. Meg a zsíros pecsenye, szalonna sem jó. De a fizikai dolgozóknak vagy enyhe fizikai dolgozók ezt ledolgozzák. Mi az hogy cukor van abba a kevés lekvárba amit a kenyérre kenek ? Annyit megiszik az ember a kávéba, üdíőbe, tejába. A szalonna, pörkölt sertászsírral, pecsenye hogy lenne egészségtelen ?
Hogyan lehet ilyeneket hírdetni? Azt kellene leírni utána, mint a gyógyszernél, meg vitaminnál, hogy nem helyettesíti a vegyes táplálkozást, hogy ezek csak szigorúan egyoldalú ülő munkában használhatóak. Olyan egészséges étrendeket hírdetnek orvosi oldalon, hogy a fizikai munka az az egy oldallal több gépelést jelentik, azzal nem lehet végezni semmit sem. Szerinted?
"A lényeg, kedves kérdező, hogy egyél változatosan, de semmit nem szabad túlzásba vinni! Az a kis lekvár pedig nem fog megártani."
Így gondolom én is, de a mai orvosok nem
"A fehérjék emésztése nem nehéz"
Dehogynem. a tojásttól is ezér óvnak !
" zsírevésnek sincsekek hátrányai"
én is így gondolom, de a mai orvosok mást mondanak. miér?
"Harcművészel élnek és edzenek vegetáriánus és heti egyszeri húsevő életmód mellett."
Lehet, hogy az csak táncol vagy eljár egy katát, de fitikai munkát már nem végez
Feltudsz vinni egy asztalt, szekrényt másodmagaddal pár órán át csupán nyomi zöldségekkel és gyümölcsökkel?
"Biztos hogy jobb fizikai kondícióhoz, energiaszinthez vezet a zsírevés"
Én is így gondolom, de a mai orvosok nem
"Így gondolom én is, de a mai orvosok nem"
Nem értek egyet. A mai orvosok többnyire mindent rosszul gondolnak, pont ezért terjesztik ők is a mértékkel mindent elveket. Mértékkel sem kellene fölösleges sz.art enni. Semmi szükségünk cukorra, gluténra.. akkor minek? Így is eleget kap a szervezetünk szennyezett levegőből, vízből.. minek még hülyeségből kenyér (keményítő, glutén)
Nincs értelme.
""A fehérjék emésztése nem nehéz"
Dehogynem. a tojásttól is ezér óvnak ! "
A tojástól azért óvnak, mert annyira debil hülyék, hogy az IQ-jukat olyan teszttel kellene mérni ami mínusz végtelen környékén is képes eredményt kimutatni. :)
"" zsírevésnek sincsekek hátrányai"
én is így gondolom, de a mai orvosok mást mondanak. miér? "
Mert ebben neked (és nekem) is igazunk van. Ha valamiben igazam van, akkor azt a 'mai orvosok' másképp fogják gondolni. Mert zsírgyökérlámák akik értelmetlen baromságokat tanulnak, középszerű fa.szságokkal.
Tán a gyógyításhoz (ami elvileg a szakmájuk) értenek? Dehogy is!
"Lehet, hogy az csak táncol vagy eljár egy katát, de fitikai munkát már nem végez"
Vagy olyan edzéseket csinál végig, amiket te jelen fizikumoddal nem tudnál, de pár hónapos felkészülés után sem. Mert ők megtehetik hogy ennyire kemények legyenek, ne degradáljuk le őket. Járj 1-2 órán keresztül szabályos formagyakorlatokat. Lehet abba is beledögleni, 20-30 perc alatt is.
"Feltudsz vinni egy asztalt, szekrényt másodmagaddal pár órán át csupán nyomi zöldségekkel és gyümölcsökkel?"
Én nem, de én egy csökött húsevő vagyok, sosem próbáltam vegán élni, enni. Nagyon hiányozna a hús, én hús+zsír nélkül rácuppanok valami rizsre vagy más szénhidrátra, nekem kell kalória. De ez az én gyengém, nem az emberi fajé. Meg lehet meg tudnám szokni a zöldség-gyümölcs kosztot is. Elvileg így is üzemelünk.
"Biztos hogy jobb fizikai kondícióhoz, energiaszinthez vezet a zsírevés"
De erre leírtam, hogy tényleg ez az az állítás, amiben véletlenül komolyan igazad van. Hogy az orvosok hülyék az meg az ő bajuk, ők több dologban tévednek mint te, és az ő tévedéseiken emberéletek múlnak. Hát mégsem csak az ő bajuk hogy hülyék..
Te véletlenül nem Táplálkozás Harcművész vagy új névvel?
Én úgy vagyok vele, hogy az már alapjáraton gyanús, hogy valaki ennyire önfejűen, makacsan hangoztatja a nézeteit, és lehülyézi az összes orvost meg tudományt... Azért ennyire nem kéne elszállnod magadtól, hogy te vagy az isten, aki mindenkinek megmondja a tutit! Egyébként pedig cukorra is szüksége van a szervezetnek, csak nem sütiből persze, hanem teljes értékű gabonákból! Hiába fogod írni az egyoldalas hegyibeszédeket, attól még nem lesz több paleo ember, márcsak azért sem, mert nehezen kivitelezhető, és a folyamatos húsevás is káros.
MinimorRris sokmindenben egyetértünk, csak én nem merem azokat a dolgokat hitelesnek elfogadni amikkel egyetértek, mert nem értek hozzá és félek hogy tévedek.
"A mai orvosok többnyire mindent rosszul gondolnak, pont ezért terjesztik ők is a mértékkel mindent elveket. Mértékkel sem kellene fölösleges sz.art enni."
Teljesen egyetértek, csak azért nem fogalmazódott ez meg bennem, mert nem értek a biológiához és ők pedig felsőfokon tanultak
Szerintem azért hírdetik a mértékkel evést, mert fogalmuk sincsen mi a jó és a rossz és tudják, hogy ha a káros ételből keveset eszel, az nem árt meg annyira :P
"A tojástól azért óvnak, mert annyira debil hülyék, hogy az IQ-jukat olyan teszttel kellene mérni ami mínusz végtelen környékén is képes eredményt kimutatni. :) "
Egyetértek !
"ebben neked (és nekem) is igazunk van. Ha valamiben igazam van, akkor azt a 'mai orvosok' másképp fogják gondolni. Mert zsírgyökérlámák akik értelmetlen baromságokat tanulnak, középszerű fa.szságokkal"
Én sem értem, hogy amit az ember jó kedvel eszik, attól miért tíltják el ??????????
A felsőfokú képzés / oktatás egyáltalán nem azt jelenti, hogy az egy mindneki számára előnyös, jó dolog.
Ilyen az orvosi képzés is.
Mi van egy felsőfokú képzés hátterében? Kik határozzák meg az oktatott anyagot (az elméleteket), kiknek van anyagi hasznuk a felsőoktatásban, kik pénzelik ezeket (az államon kívül) stb.
Amikor az orvosi egyetemeket gyógyszergyárak támogatják, akkor képzelheted mennyire a népjólét a végcél egy ilyen intézményben. És persze a világbéke, az is nagyon fontos, hát hogyne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!