Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Gyomor fájdalom?

Gyomor fájdalom?

Figyelt kérdés

A kérdésem az lenne,hogy epehójag műtét után vagyok 2 héttel.Másfél éve szedek Pantoprazol nevű savcsökkentőt.A műtéti hazaengedést követően 2-3 nappal éhgyomornál rendkívül erős györcsös fájdalom jelentkezik a gyomrom alsó részén.A mi csak étkezés után szűnik meg,de durván 2 óra elteltével is mét jelentkezik a fájdalom.A sebész beutalt gyomor CT-re,ami előtt 5 órávan nem ehetek.A fájdalom erősebb,mint az epegörcs volt.Az epe hójagomban nem kövek voltak hanem polip,ami pont el tudta zárni az epe vezetéket.A CT- vizsgálat most Hétfőn lessz lenne,de fogalmam sincs,hogy mit csináljak.Abban bíztam,hogy az éhgyomori fájdalom mostanra megszűnik,de nem sőt még fokozódott is.Éjszaka is hajnal 1-2 óra magasságában felkölt és csak evésre múlik el.Evés után 10-15 percel.Mit tegyek hogy birjam ki a fájdalmat?

Kérem segítsen valaki?

2014. ápr. 26. 13:57
 1/4 anonim ***** válasza:

Jó lenne ha bemennél az ügyeletre és elmondanád a panaszaidat, ha ilyen erős görcseid vannak, akkor valami nem stimmel, erre nin cs házi praktika. Ezek a tünetek akár gyomorfekélyre is utalhatnak.

Egyébként hány mm-es volt a polipod, mert nekem is van egy 4 mm-es és nagyon félek, hogy műteni kell majd.

2014. ápr. 26. 14:27
 2/4 A kérdező kommentje:
nekem is 4 nmm-es volt,de nekem azzal volt a ghond,hogy pont oda ért az epe vezeték nyílásához és elzárta az epe utat,ha nincs vele gondod szerintem ne bántsd.Csak sűrűbben ultrahangostasd mert lehet,hogy nőni fog és akkor műteni kell.A műtéttől meg ne félj.Ha kell akkor kell.Nekem a doki azt mondta,hogy jobb még akkor kivenni mikor még nem okoz panaszt.Nekem már okozott,úgyhogy jobb lett,most van más gond.Én akkor is azt mondom,hogy míg nem görcsöl ne bántsd,mert akár melyik orvos akár mit mond.A műtéten altatnak,de nekem mikor felkeltem nagyon fájt,de a fájdalom csillapítók lenyomták.Egyépként szó szerint ki hogy éli meg.Nekem nagyon fájt utána is mert a cső ami bent volt nyomott valamit.Sétálni meg muszáj volt mert az üres belek le össze tapadhatnak és a séta nagyon fájt bent valami nyomott és nagyon szúrt,de mikor kivették a csövet mintha ujjá születtem volna,de volt olyan akinek vagy nem fályt annyira vagy jobban tűrte.A háziorvosom azt mondta beszéljek a sebésszel aki beutalt CT-re,de a sebész csak hétfő reggel lessz bent ha épp nincs szabin.Úgyhogy elég tanácstalan vagyok.Nem sok fájdalmat tudok még elviselni.Másfél éve kínlódok görcsökkel.Kivették az epehójagom most kínlódok másféle görcsel.Úgyhogy nem nagyon vágyom egy 4 órás intenzív nyombélgörcsre.
2014. ápr. 26. 15:35
 3/4 anonim ***** válasza:

Sajna 2 éve nem mentem hasi ultrahangra, mert nem volt semmi panaszom, bár idegesít, hogy ott van az a polip, de most majd elmegyek megnézetni, hogy nőtt-e.

Azóta hogy vagy?

2014. ápr. 27. 08:46
 4/4 A kérdező kommentje:
A fekéjtől eltekintve kiválóan.A 6 heti diétát érdemes szigorúan betartani.Az elő héten még nehét felkelni az ágyból csak nagyon lassan szabad mozogni,mer ha nem azt türhető szúró fájdalommal tolerálja a szervezet.Ha valami olyat eszel amit még nem kéne csak annyit érzel hogy puffad a hasad alatti rész.Türhető.Igy két hét után már próbálkozom majdnem mindennel.A lényag hogy mindenből csak egy picit!Mivel nincs még plussz epe ezért csak kicsit szabad enni a tiltott dolgokból,de mindig picivel többet tudsz enni probléma nélkül.A szervezet hozzászokik az ujj állapothoz.A májban az epeutak kitágulnak,csak úgy mint az epevezeték így több epét tod majd átengedni.A máj is hozzá szokik.Persze egy kis epe állandóan csorogni fog a patkóbélbe,de egy idő után rááll a máj,hogy ha kell több epét termeljen.Mindenkinél más az idő,de előbb vagy utóbb mindenki vissza térhet a megszokott táplálkozáshoz.Ne félj a műtéttől,bár előtte én is be voltam sz@arva.Utána 1-2 napig még sz@r volt de tényleg igaz,hogy nem hogy napról napra,hanem óráról órára jobb lessz.
2014. ápr. 27. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!