Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Anyukám szerint sovány vagyok...

Anyukám szerint sovány vagyok és híznom kellene, szerintetek?

Figyelt kérdés

11 éves lány vagyok és szeríntem pont jó vagyok ahogy vagyok. 154 cm és 35.5 kg vagyok.Kicsit kilátszik a vállcsontom de ebben az évben vagy 5 kilót híztam.

Nem vagyok valami evő bajnok mert mindig id válogatós voltam,és sportolok így nem nagyon látszik ha hízok. Szerintetek sovány vagyok?

Múltkor anyukám azt hitte hogy fogyókúrázok mert nemm ettem meg a szendvicsemet a suliban (csak rosszul éreztem magam)és berontott a szobámba miközben a tesómmal zabáltunk és elkezdett beszélni arról hogy ha fogyózok anorexiás is lehetek,de miután meglátta hogy milyen sok kaját megettem megnyugodott egészen tegnapig,mivel barátnőméknél voltam és anyukám csomagolt be kaját amit szeretek nem ettem meg mert egy csomó pizzat ettünk ezért megint aggódik .Szerintetek?????

#hízás #sport #evés #anti-anorexia
2014. ápr. 18. 03:09
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
szerintem jogosan aggódik,anorexiás vagy,illetve hajlamos vagy rá,
2014. ápr. 18. 06:17
 2/6 anonim ***** válasza:

úgy gondolom, 11 évesen még nagyon nem ezzel kéne foglalkoznod :S

most nem téged akarlak hibáztatni, hanem anyukádat, hogy ennyire felelőtlen

2014. ápr. 18. 07:10
 3/6 anonim ***** válasza:

Magyarázd el anyukádnak, hogy az anorexia nem egyenlő azzal, hogy valaki nem eszik. Az anorexiásoknak testképzavaruk van, úgy gondolják magukról, hogy ők kövérek, pedig a legtöbbjük kórosan sovány. Éppen ezért, hogy még lejjebb fogyjanak, mindent elkövetnek ennek érdekében: koplalnak, hashajtózzák, hánytatják magukat.

Elmondtad neki, hogy bepizzáztatok, és azért nem etted meg, amit ő csomagolt?

Próbáld megnyugtatni, hogy te igenis szeretsz enni, és egyáltalán nem látod magadat kövérnek, és próbálsz rendesen táplálkozni.

2014. ápr. 18. 08:18
 4/6 anonim ***** válasza:
154 cm-hez legalább 42 kilónak kellene lenned hivatalosan, a 35 kilóval alultápláltnak számítasz.
2014. ápr. 18. 09:11
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat,megnyugtattam meg egyrészben elmagyaráztam neki hogy nem kellet a kaja (alergiás vagyok egy fajta saláta levélre ,meg egy fajta ) sajtra.De utánna elmondta hogy ő 12 évesen 169 cm volt és 52 kg,meg apukám se valami kövér ,szóval igen :) amúgy jogosan agódott mert nincs mostanába étvágyam de szedem a béres cseppet és c-vitamint
2014. ápr. 19. 00:44
 6/6 anonim ***** válasza:
11 évesen én is csontkollekció voltam, ez teljesen normális dolog. nekem még az orvos sem mondta, hogy bármi gond lenne. anyám sem csesszegetett, mamám mondta néha, hogy többet kellene ennem, de nagyjábol elfogadták, hogy kisétvágyú vagyok, és egyszerűen ilyen a testalkatom. mondjuk akkor még más világ volt. amikor én általános iskolás voltam még nem az volt a "menő", aki minél soványabb , hanem az, aki minél nőiesebb, minél nagyobb a cickója. akkoriban pont olyan komplexusom volt a soványság miatt, mint ma egy hájasnak. most meg anorexia mizéria van, ezért aggódja anyukád túl a dolgokat. De emiatt ne hízókúrázz, mert azzal ugyan úgy tönkreteheted magadat, mint a fogyókúrával.
2014. ápr. 20. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!