Aggaszt a rendszeres zabálási kitörésem, mi lesz ennek a vége?
Amiket tegnap nassoltam:
- 2 szelet grillázsos mogyoró szelet [420 kcal]
- 100 gramm pörkölt mogyoró (sózatlan, olajozatlan) [550 kcal]
- 3 db étcsokoládé bevonatú teljes kiőrlésű keksz [280 kcal]
Főétkezések: 3*200 kcal = 600 kcal
Összesen: 1850 kcal
Elégetett kalóriák: 400 kcal
Eddig ez a nap a legbrutálisabb, de szinte minden héten előfordult 1-2 hasonló alkalom, annak keretében "csak" kb. 1400 kalóriáig mentem el, viszont akkor is mogyoróból vittem be a többletet, vagy kenyérből.
A szokásos bevitelem egyébként 1200 kcal.
Heti egy ilyen nap eredményezhet hízást? Mértéktartó ember létemre miért veszítem el a kontrollt rendszeresen?
Az ilyen önkívüketi/ösztönös zabálás engem mindig megriaszt, ugyanis én tudatos táplálkozó vagyok. Ez annyit tesz, hogy gondosan összeválogatott egészséges étrendet követek.
A jövőben hogyan tudnám elkerülni az efféle jelenségeket? Nem akarok ösztönlénnyé degenerálódni, vissza kell szereznem az irányítást.
Köszönöm a tanácsokat, igyekszem megfogadni őket.
A kókuszzsírt mindenképp ki szeretném próbálni, majd megosztom az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat. Amennyiben beválik, szerintem kiváló alternatíva. Bővelkedik telítetlen zsírsavakban, jó antioxidáns és omega 3 forrás, valamint a koleszterinszintet sem növeli. S végül, de nem utolsó sorban nem kell hozzá gyilkolni. Ha pedig meg szűnteti a falásrohamaimat, méginkább hitelesen ajánlható.
Emberek, újabb rossz hírrel szolgálhatok.
Ismét jelentkezett a falásroham, egy negyed tálca gluténmentes házi sütemény betáplálásával. Az utolsó falatokat már erős hányinger kíséretében nyomtam le a torkomon. Ez egyszerűen riasztó, visszataszító és igen aggasztó. A gyomrom csordultig volt, mégis előjött a kényszer, a lábaim egyenest a konyhába vezettek, a kezeim remegve a sütemény után nyúltak. Teljesen elveszítettem a kontrollt, nem tudom mit tehetnék. Ha tudna valaki valamilyen tanácsot adni, akár privátban is, nagyon hálás lennék. Aggódom ugyanis, hogy ez az egész átcsap bulímiába...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!