Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Aggaszt a rendszeres zabálási...

Aggaszt a rendszeres zabálási kitörésem, mi lesz ennek a vége?

Figyelt kérdés

Amiket tegnap nassoltam:

- 2 szelet grillázsos mogyoró szelet [420 kcal]

- 100 gramm pörkölt mogyoró (sózatlan, olajozatlan) [550 kcal]

- 3 db étcsokoládé bevonatú teljes kiőrlésű keksz [280 kcal]

Főétkezések: 3*200 kcal = 600 kcal

Összesen: 1850 kcal

Elégetett kalóriák: 400 kcal

Eddig ez a nap a legbrutálisabb, de szinte minden héten előfordult 1-2 hasonló alkalom, annak keretében "csak" kb. 1400 kalóriáig mentem el, viszont akkor is mogyoróból vittem be a többletet, vagy kenyérből.

A szokásos bevitelem egyébként 1200 kcal.

Heti egy ilyen nap eredményezhet hízást? Mértéktartó ember létemre miért veszítem el a kontrollt rendszeresen?

Az ilyen önkívüketi/ösztönös zabálás engem mindig megriaszt, ugyanis én tudatos táplálkozó vagyok. Ez annyit tesz, hogy gondosan összeválogatott egészséges étrendet követek.

A jövőben hogyan tudnám elkerülni az efféle jelenségeket? Nem akarok ösztönlénnyé degenerálódni, vissza kell szereznem az irányítást.

2014. ápr. 13. 07:31
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Nos, én pár tojást leszámítva gyakorlatilag növényekből viszem be a zsírt (most épp pálmazsírom van, korábban kókuszzsírt használtam, valamint sok olajos magot eszem), nekem teljesen jó így s jóval kevésbé vagyok éhes, mint sok szénhidráttal. Nem tudom persze, hogy Nálad beválik-e a kókuszzsír, kérdező, de nekem teljesen hasonlóan hatnak a zsírok: laktatnak :) Igaz, nálam a normál zsírbevitel 60% fölött kezdődik, úgyhogy nehéz extrapolálni a saját tapasztalataimból... De ha egy ételem történetesen zsír- és szénhidrátdús, akkor is laktat. A csak szénhidrátdús sokkal kevésbé.
2014. ápr. 15. 17:08
 22/31 anonim ***** válasza:
Próbálj meg visszaemlékezni, mikor volt az eezelőtti rohamod. Ha az is így, a telihold előtti napokban, akkor megvan a ludas. Esetleg priviben megírom, ha nem akarod itt látni.
2014. ápr. 15. 17:09
 23/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat, igyekszem megfogadni őket.

A kókuszzsírt mindenképp ki szeretném próbálni, majd megosztom az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat. Amennyiben beválik, szerintem kiváló alternatíva. Bővelkedik telítetlen zsírsavakban, jó antioxidáns és omega 3 forrás, valamint a koleszterinszintet sem növeli. S végül, de nem utolsó sorban nem kell hozzá gyilkolni. Ha pedig meg szűnteti a falásrohamaimat, méginkább hitelesen ajánlható.

2014. ápr. 15. 18:22
 24/31 A kérdező kommentje:
Miquel: azt hiszem tudom mire gondolsz, de ezt az okot teljességgel kizárhatjuk, ugyanis nekem egy rendellenesség miatt nincs havi vérzésem, soha nem is volt.
2014. ápr. 15. 18:26
 25/31 anonim ***** válasza:
A kókuszzsír gyakorlatilag telített zsír, nehezen bővelkedne telítetlen zsírsavakban (szerencsére) illetve a koleszterinszintet semmilyen étel nem emeli meg, mivel meglehetősen komolyan szabályozott a vér koncentrációja. Persze változik a különböző koleszterinek aránya a vérben, de ez nem igazán függ valamilyen zsírok fogyasztásától.
2014. ápr. 15. 21:53
 26/31 anonim ***** válasza:
Oks, de azért próbáld megfigyelni az időpontokat. A havi vérzés ugyanis olyan, mint pl a fejfájás. Csak egy tünet, és nem maga a betegség.
2014. ápr. 16. 07:34
 27/31 A kérdező kommentje:

Emberek, újabb rossz hírrel szolgálhatok.

Ismét jelentkezett a falásroham, egy negyed tálca gluténmentes házi sütemény betáplálásával. Az utolsó falatokat már erős hányinger kíséretében nyomtam le a torkomon. Ez egyszerűen riasztó, visszataszító és igen aggasztó. A gyomrom csordultig volt, mégis előjött a kényszer, a lábaim egyenest a konyhába vezettek, a kezeim remegve a sütemény után nyúltak. Teljesen elveszítettem a kontrollt, nem tudom mit tehetnék. Ha tudna valaki valamilyen tanácsot adni, akár privátban is, nagyon hálás lennék. Aggódom ugyanis, hogy ez az egész átcsap bulímiába...

2014. ápr. 18. 21:47
 28/31 anonim válasza:
Ha tudod, hogy veszélyben van, minek tartasz otthon negyed tálca gluténmentes házi süteményt?
2014. ápr. 19. 07:55
 29/31 A kérdező kommentje:
Utolsó: ne kérdezz badarságokat, kérlek. Szerinted mégis mit kéne tennem? Talán kössem le az édesanyám kezét, hogy ne süssön? Vagy tiltsak ki minden ilyesmit a háztartásból? Ezt te sem gondolhatod komolyan. Különben sem a süteménnyel van a probléma, azelőtt lehetett otthon 5 tálcányi is, mégis beértem 2 szelettel. Itt az én elmém/szervezetem a ludas.
2014. ápr. 19. 08:22
 30/31 anonim ***** válasza:
De ketogén étrend mellett sem tudsz mértéket tartani?
2014. ápr. 19. 16:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!