Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Aggaszt a rendszeres zabálási...

Aggaszt a rendszeres zabálási kitörésem, mi lesz ennek a vége?

Figyelt kérdés

Amiket tegnap nassoltam:

- 2 szelet grillázsos mogyoró szelet [420 kcal]

- 100 gramm pörkölt mogyoró (sózatlan, olajozatlan) [550 kcal]

- 3 db étcsokoládé bevonatú teljes kiőrlésű keksz [280 kcal]

Főétkezések: 3*200 kcal = 600 kcal

Összesen: 1850 kcal

Elégetett kalóriák: 400 kcal

Eddig ez a nap a legbrutálisabb, de szinte minden héten előfordult 1-2 hasonló alkalom, annak keretében "csak" kb. 1400 kalóriáig mentem el, viszont akkor is mogyoróból vittem be a többletet, vagy kenyérből.

A szokásos bevitelem egyébként 1200 kcal.

Heti egy ilyen nap eredményezhet hízást? Mértéktartó ember létemre miért veszítem el a kontrollt rendszeresen?

Az ilyen önkívüketi/ösztönös zabálás engem mindig megriaszt, ugyanis én tudatos táplálkozó vagyok. Ez annyit tesz, hogy gondosan összeválogatott egészséges étrendet követek.

A jövőben hogyan tudnám elkerülni az efféle jelenségeket? Nem akarok ösztönlénnyé degenerálódni, vissza kell szereznem az irányítást.

2014. ápr. 13. 07:31
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Sajnálom, valóban nem adtam meg bizonyos kulcsinformációkat, s ezt most pótolni szeretném.

A következő ételeket nem fogyasztom: édességek, cukor, fehérlisztes péksütemények, burgonya, húsok, chipsek, krékerek, bolti gyümölcslevek, szénsavas italok, alkohol, minden édesített élelmiszer, félkész és készételek, gyorséttermi szemétkaják, kávé.

Amiket rendszeresen fogyasztok: minden zöldség és gyümölcs, zabpehely, bio joghurt, kecsketej, túró, mozarella, rizstej, mandulatej, aszalt gyümölcsök, olajos magvak, növényi olajok, vaj, barnarizs, kuszkusz, hajdina, köles, árpa, üvegtészta, vöröslencse, sárgaborsó, zöldbab, sütőtök, teljes kiőrlésű kenyér, savanyúságok, tojás, édesburgonya, tisztított víz, tea.

A következőket fogyasztom ugyan, de ritkán: fehér rizs, hal, étcsokoládé, olasz tészták.

A szénhidrát bevitelem se nem magas, se nem alacsony, igyekszem az optimális tartományban fogyasztani.

Gondolom a testfelépítésem is számít... Genetikailag vékony alkattal rendelkezem, 161 cm-hez 42 kg vagyok.

Az anyagcserémmel minden rendben, sokszor naponta többször is szólít a természet a bizonyos "nagydologra".

Valaki írta, hogy 400 kcal elégetése kevés... Nos, az én esetemben biztosan nem, szerintem súlytartáshoz ez épp megfelelő.

2014. ápr. 15. 14:29
 12/31 anonim ***** válasza:

"A következő ételeket nem fogyasztom: édességek, cukor"

?

"Amiket tegnap nassoltam:

- 2 szelet grillázsos mogyoró szelet [420 kcal] "

?

Mindegy, én ma értetlen vagyok.

2014. ápr. 15. 14:33
 13/31 A kérdező kommentje:
Még valami... A zabálási rohamaim keretében sosem szemétkajákat eszem. Általában az olajos magvaknál és a kenyérnél vetem el a sulykot, ezeket pedig a "jobb szénhidrátok" kategóriájába tudnám sorolni. (Már ha van ilyen.) A hagyományos csokoládét és süteményeket nem szeretem, ha eszek is egy keveset hányingerem van tőlük, ezért teljesen elhagytam őket.
2014. ápr. 15. 14:38
 14/31 A kérdező kommentje:
Utolsó: mivel másként nem tudnám megmagyarázni, közhellyel élnék - ez KIVÉTEL VOLT. Előtte és utána sem fogyasztottam semmi ilyesmit, csak azon a napon. Nézd, semmi sem kőbe vésett... aznap kijött belőlem a vadállat. Én is bánom, hidd el.
2014. ápr. 15. 14:42
 15/31 anonim ***** válasza:
A gabona kenyér a leggyorsabban felszívódó szénhidrát :S
2014. ápr. 15. 14:42
 16/31 A kérdező kommentje:
Tudatában vagyok ennek is, sajnos így van. A fehérkenyeret le tudtam tenni, a teljes kíőrlésűt képtelen vagyok... Vagy mégis meg kellene kísérelnem? Akkor kilengésmentesebben tudnék táplálkozni?
2014. ápr. 15. 14:45
 17/31 anonim ***** válasza:
Ha a teljes kiőrlésű kenyérről képtrelen vagy lemondani, akkor legalább te magad süsd. (És természetesen pirítva fogyaszd.) Ami falási rohamaidat illeti, az étrended láttán zsírhiányra tudok tippelni.
2014. ápr. 15. 15:02
 18/31 A kérdező kommentje:

Igazad van, ezentúl magam sütöm majd. Egyébként a boltit is mindig pirítva fogyasztottam, de ez a "sz@rnak egy pofon" kategória, hiszen a bolti se így se úgy nem jó...

Növényi zsírral is tudnám pótolni a fennálló hiányt (pl. kókuszzsírral)? Azt jobban preferálnám...

2014. ápr. 15. 15:57
 19/31 anonim ***** válasza:
Szerintem nem, de ezt sem én, sem te nem tudjuk előre megmondani. Majd a szervezeted választ ad. Valami még eszembe jutott, de ahhoz jó lenne tudnom a korodat.
2014. ápr. 15. 16:04
 20/31 anonim ***** válasza:

Nem hiszem hogy bármit is kellene tenned, de ha célod hogy jobban kontrolláld az étkezéseidet, akkor a keményítő (teljes őrlésű gabona) elhagyása is segíteni fog.

Szerintem kókuszzsírral is javíthatnád a zsírbeviteledet, segíthetnéd a jóllakottság érzeted elérését. Ha meg nem, az pár hét alatt úgyis kiderül, de érdemes optimistán hozzáállni :)

2014. ápr. 15. 16:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!