Nem eszek semmit már napok óta, most kéne de nem megy, mit tegyek?
Vajon nem csak ijedtség okozta az egészet? Kevés kullancs fertőz, és ha jól tudom, a lyme-kór nem jelentkezik ilyen hirtelen.
Mindenképpen mozgást és C-vitamint ajánlok, hogy hamarabb rendbe jöjjön az étvágyad. Mindenképpen egyél valamit, fokozatosan egyre többet.
Azért menj el orvoshoz is!
4 napja szedted össze a kullancsot? Vagy 4 napja diagnosztizálták a Lyme-kórt? Nagyon nem mindegy. Első esetben pszichés eredetű lehet a problémád, második esetben pedig lehet, hogy kórházi ápolásra szorulsz. Nekem is volt Lyme-kór gyanús kullancs csípésem, egy hónap volt mire lett eredménye a vérvizsgálatnak, addig tömtek erős antibiotikummal. Gondolom az orvos, aki felírta az antibiotikumot, javasolta a Normaflore nevű szert. Nem tudom, hogy az ér-e valamit, akinek kivették már a vakbelét, szerintem annak mindenképpen ajánlott, amúgy talán nem is árt, de nem is használ.
Ha napok óta nem tudsz enni, akkor konkrétan ezzel a problémával menj orvoshoz!
1. Szerelmi bánatra nem jó sem a Béres csepp, sem a Normaflore.
2. Nem lettél Lyme kóros, "csak" megcsípett egy fertőzött kullancs. Gondolom, hogy bőrtünet (piros folt) alapján diagnosztizáltak. Ebben a szakaszban antibiotikummal jól gyógyítható, meg fogsz gyógyulni, semmilyen utóhatás nem lesz. Viszont muszáj beszedned a gyógyszereket, mert ha most nem kezelik, évek múltán nagyon megszívod.
3. Való igaz, hogy az antibiotikumot nem nagyon lehet kaja nélkül szedni. Nem a fekély miatt, hanem mert piszkosul fájni fog a gyomrod. (A Normaflore meg a nem használ, nem is árt kategória. Fekélyre pláne nem jó, de ha megnyugtat, beszedheted.)
4. Ne háztartási kekszet egyél, hanem pl. valami levest (ha nincs, aki főzzön neked, akkor még a zacskós is jobb, mint a semmi), mert a folyadékpótlás is nagyon fontos. Persze jobb lenne egy krémleves, vagy tojásleves, vagy húsleves egy kis tésztával. Vagy egyél banánt, az is nagyon jó. Ezekkel már beveheted a gyógyszert.
5. Ha nem bírsz enni, igyál rostos gyümölcsleveket (100%-osat vagy cukrosat, ne diétásat - amikor valaki nem eszik, fontos a kalória, még ha amúgy egészségtelen, akkor is).
6. Ha továbbra sem bírod bevenni a gyógyszert, menj vissza a dokihoz, és kérd injekcióban.
Köszönöm mindenkinek :)
Egy Maripen nevű gyógyszert szedek, és beveszem, ezzel nincs gond.
A diagnosztizálás történt 4 napja, nem a kullancs :) Folt nem volt, ezért nem is féltem eddig, de az orvostól megtudtam, hogy a folt az esetek 20%-ban elmarad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!