A cukrászdában kapható süteményekbe ugye nem tesznek annyi tartósítószert/vackot?
Mármint,úgy értem,hogy ott azért nagyjából friss sütiket adnak ,ebből gondolom,hogy nem (kell)agyon tartósítaniuk.
köszi előre is!
van olyan cukrászda (nemtom ez mennyire általános) ahol 1 hétig is elvan egy krémes habos süti állagváltozás nélkül
tartósító nélkül ez kizárt
Dolgoztam cukrászdában. A sütik annyira frissek, hogy 3-4 naponta ellenőrizzük, hogy kidobás, vagy még ma eladható..
Minden nap töltve van friss süteményekkel, de mindig a "tegnapit" adtuk el..
Az a friss ami pontosan a vendég orra előtt van az üvegfal mögött. Ami a pult felőli oldalon van, és ami legközelebb az eladótól, hogy kivegye, az sosem friss. Szóval szerinted mennyi tartósító szer van benne?
Tartósítószert valószínűleg talán kevésbé, egyéb adalékanyagokat szerintem már inkább (állományjavító, mesterséges aroma, mesterséges ételszínező, stb.)
Itt megtekintheted a palettát, ha van kedved. (Mondjuk itt éppen szerepel a nátrium-benzoát is, ami tartósítószer.)
Mondjuk biztos van különbség cukrászda és cukrászda között ilyen tekintetben is.
második vagyok
Miért lettem lepontozva?
Én csak leírtam, hogy nem mindig friss a süti, és el lehet képzelni mennyi tartósítószer van benne ha 3-4 nap múlva még eladtuk mint "friss árú"
Egyébként pont ezért léptem ki, mert sokszor volt vitám amiatt, hogy a friss sütit adtam el a tegnap-tegnapelőtti helyett.
Köszi a sok választ!
Én biztosan nem pontoztam le egyiket sem,főleg,hogy csak most olvasom először.
Értem,hát akkor az ottani édesség evést is meg kell gondolni... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!