Ez egészséges? Lehet belőle baja?
Ha valamiről bizonyítani akarod, hogy káros akkor mutassák számokat, statisztikákat.
A paleo dolog pont olyan áltudomány dolog mint a homeopátia.
Ha szerinted rosszul étkezik az egész társadalom azt valahogy támaszd alá. (Konkrét kísérletekkel, hogy a paleonak van értelme).
Bazsd meg, jártál már te az utcán a napokban, idióta? Hát téged nem hiszlek el, ott van körülötted a sok elhízott, nézz be egy kórházba mennyien várják a krónikus nyavajájukra a hatástalan gyógyszereket, te magadnál vagy amikor ezeket kétségbe vonod?
Azt hiszem most sikerült engem kiakasztani. Enyhén, de ezzel sikerült. Ez NEM az a téma, ahol idióta módon lehet játszadozni a 'bizonyítsd be' dolgot, rég bizonyított dolgok vannak és felpofozom azt aki arról ír, hogy áá nincs semmi gond, a pco-s tinicsajok és a TÚLSÚLYOS gyereke normális jelenségek..
Menj a francba..
Azt meg muszáj lesz vagy elhinned, hogy ezekre teljesen általános és alapvető kezelés a paleo (természetes, gyulladáscsökkentő) táplálkozás, vagy utána olvasol a lowcarb táplálkozás terápiás előnyeinek, a tejmentes táplálkozás előnyeinek, a gabonamentes táplálkozás előnyeinek, vagy ha van paleóról összesítés akkor ezek mind egyben.
Mondd meg közben a gyógyult cukorbetegnek, hogy a paleo nem hatékony, és szólj az autistának is akinél komoly állapotjavulást érnek el autoimmun protokollok betartásával, hogy neeeem ő nincs is jobban csak beképzeli mint a homeopátiát.
Ember, te a csillagokat is letagadnád az égből ha módod lenne rá.. bakker!
Tudom már mi akasztott ki!
Nevetséges érzelmesség.. visszaszívtam mindent és elnézést!
Majd lehet hozok ún. 'bizonyítékokat', amiket úgyis megcáfolnak más bizonyítékok, és ha ezeken nincs meg bennünk a készség hogy kiigazodjunk, akkor betegség és pangás lesz az életünk. Viszont valójában ki lehet igazodni, léteznek bizonyos 'igazságok' szerencsére, és akiket ezek érdekelnek, azok le tudják tenni a gabonaevést és meg tudják tapasztalni ennek az előnyeit is.
Na peace, van egy viperám amit megpróbálok ma szétverni, bár azt hiszem minden puhább mint az edzett acél :D
Áltudományos maszlag a paleo, ha szerinted nem, akkor bizonyítsd, ne hőbörögj itt. Általánosságban beszél, minden alap nélkül, de nem tudod bizonyítani semmivel az igazad.
De nem is kell bizonyíték, elég ha hiszel benne, hiszen csak bele akarsz kapaszkodni valamibe.
Ettől különbnek érzed magad, de semmi alapja nincs a paleonak, egy informatikus találta ki, akinek totálisan sejtése sincs az orvostudományról.
Csak szereti a pénzt, a ti pénzeteket :)
És minden szavad megcáfolható, mert eddig csak én nem hivatkoztam a paleo orvosi, táplálkozástudományi alapjaira, de ember, a paleót orvostudományi és táplálkozástudományi eredmények alapján dolgozták ki :-"
Kezdjünk el (este) ezekkel a tudományos tényekkel foglalkozni? Biztos ezt akarod?
Állításod, hogy az informatikus találta volna ki, teljesen alaptalan. Nem, nem Szendi találta ki a paleót. Ha ilyen szinten tévképzeteid vannak, akkor miért én kapaszkodom valamibe.. pontosan? :D
Nem te osztod úgy az észt, hogy lövésed sincs a dologról?
A hőbörgésért újfent elnézést, ezek az érzelmek.. olyan emberiek és néha nehezen kontrollálhatóak. De nem kell komolyan venni őket :D
"Bazsd meg, jártál már te az utcán a napokban, idióta?"
Gratulálok a stílusodhoz, biztosan igazad van, ha így őrjöngsz. ;)
"ott van körülötted a sok elhízott"
NEM azért hízol el, mert szénhidrátot eszel - ez marhaság - , hanem attól, hogy TÚL sok szénhidrátot és zsírt eszel, és TÚL keveset mozogsz hozzá.
Attól SENKI sem fog lefogyni, hogy paleozik - mértékletesen kell étkezni, de kiegyensúlyozottan (szénhidrátokat, zsírokat is a megfelelő mennyiségben), és főleg nem otthon meg a melóban mereszteni a valagadat, hanem rendszeresen sportolni. (És ez utóbbi nem azt jelenti, hogy otthon kicsit hajolgatsz a tévé előtt, hanem futsz, bringázol, úszol, amíg le nem izzadsz.)
"a hatástalan gyógyszereket"
A gyógyszereket - ellentétben az olyan áltudományos kúrákkal és kezelésekkel, mint például a paleo - klinikai körülmények között, kettős vak kísérletekkel, alaposan, sokáig tesztelik, így bizonyítható, hogy a placebohatáson felül is hatásosak.
A paleo és hasonló áltudományos kuruzslások csak a placebohatást fejtik ki, valódi gyógyhatásuk nincsen.
"most sikerült engem kiakasztani. Enyhén, de ezzel sikerült."
Úgy látszik, az idegekre nincs jó hatással a paleo! :D
"és felpofozom azt aki arról ír"
Nagyon kemény vagy, azonkívül biztosan igazad is lesz tőle. :)
"a pco-s tinicsajok és a TÚLSÚLYOS gyereke normális jelenségek"
A PCO kialakulásának semmi köze a szénhidrátokhoz, a cukorbetegséget pedig a PCO OKOZZA, nem pedig fordítva: nem a cukor okozza a PCO-t.
Különben a PCO ezerarcú betegség, nagyon gyakran nem is okoz cukorbetegséget, nem befolyásolja a cukoranyagcserét.
"Menj a francba.. "
Te meg vissza édesanyádhoz, hogy még egy kis illemet és viselkedést tanítson neked. :)
"alapvető kezelés a paleo (természetes, gyulladáscsökkentő)"
Semmiféle kapcsolat nincsen a gyulladásos tünetek és a szénhidrát-anyagcsere között. Semmiféle gyulladáscsökkentő hatása nincsen a paleonak. Ez egy bullshit.
"Mondd meg közben a gyógyult cukorbetegnek, hogy a paleo nem hatékony"
A cukorbetegeknek NEM paleo kell, hanem orvos és diabetológus szakember által felírt diabéteszes diéta.
A diabetológus ezzel foglalkozik, ezt tanulta TUDOMÁNYOS alapon az egyetemen, ellentétben Szendi Gáborral, aki programozó matematikusként végzett, majd forgatókönyvíró lett.
Semmi köze a táplálkozástudományhoz.
Ugyanúgy íróból képezte át magát áltudományos varázsló-guruvá, mint L. Ron Hubbard, aki sci-fi íróból lett vallásalapító.
Szendi ugyanúgy, mint Hubbard, okosan felismerte, hogy a kitalált marhaságokat nem csak fikciónak lehet eladni, hanem ha komoly képet vág hozzá, megeszi a sok műveletlen, tanulatlan egyszerű ember. A paleo mellett még rengeteg baromsággal, összeesküvés-elmélettel állt elő, a könyveiből szépen profitál, a népek meg zabálják, mint - bocsi a hasonlatért! - mint a szénhidrátot. :)
Végezetül: az nem baj, hogy Te buta vagy, mint a föld, és minden szembejövő áltudományos hülyeséget bekajálsz, amit egy szemüveges ember állít komoly arccal, csak arra kérlek:
ártatlan kislányokat, gyerekeket, akiknek még fejlődik a szervezetük, ne akarj megfertőzni az állatságoddal, mert nekik rendkívül sokat ártasz a légből kapott hülyeségeddel.
Nagyon nagyon bocsánatotokat kérem a vállalhatatlan őrjöngésemért, teljesen kibillentem a sodromból.
Már jobban vagyok, amint vállalhatóan leszek válaszolni fogok (hogy miért van igazam, és ezt emberhez méltó módon fogom megtenni)
Jó pihenést kívánok!
Várj, csak egy kérdés, szépen sorban
"NEM azért hízol el, mert szénhidrátot eszel - ez marhaság - , hanem attól, hogy TÚL sok szénhidrátot és zsírt eszel, és TÚL keveset mozogsz hozzá. "
Ezt mégis honnan veszed? :)
Persze hogy igazad van abban, hogy '..azért hízol el mert TÚL sok ch-t eszel..'
de arra mit mondasz, mennyi a TÚL sok szénhidrát? Hiszen zöldségből (rost) nem tudsz TÚL sokat enni, emészthetetlen rost.. emészthető keményítőből viszont már egy kevés is a hasnyálmirigy béta sejtjeinek károsodását okozza! Mi szerinted a "TÚL" ? Vagy akkor mi nem túl sok, mi biztonságos?
Zsírt meg szerintem hagyjuk ki. A zsírevők NEM hájasak, a zsírfogyasztás NEM okoz inzulinválaszt, nem okoz zsírraktározást, nem okoz hormonzavarokat, ezt a keményítőfogyasztás okozhatja. Inzulin, enélkül nem létezik elhízás betegség, kóros túlsúly. A szénhidrátfogyasztás (cukor, keményítő) emelik meg az inzulinszintet, a zsír nem.
És nem fogod tudni meghatározni mennyi keményítő nem TÚL sok :S
Végig mehetnénk így a témán, apró lépésről lépésre?
Kértem már elnézést azért ahogyan korábban írtam? Nagyon indulatos dolog volt, én valójában nem vagyok olyan. Nem is tudom, talán sok volt már a hét.. sok minden megérintett nagyon, érzelmileg és ez nem volt egészséges, de mai edzésemen már elkezdtem ezt kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!