Ha egy terméken annyi van az összetevők között, hogy "növényi zsír", az hidrogénezett vagy nem?
Figyelt kérdés
Nem szeretnék transzzsírt bevinni...
és olvastam müzliszeleten hogy abban "nem hidrogénezett növényi zsír" van, így van feltüntetve, de a neten az áll, hogy amelyben transzzsírsav van, akkor rajta van, hogy hidrogénezett. szóval a simán növényi zsír mit jelent?
2014. márc. 26. 21:28
1/5 anonim válasza:
Bármit jelenthet, ami a gyártó és forgalmazó szempontjából üzletileg nem hátrányos.
2/5 A kérdező kommentje:
egyértelmű, szóval akkor lehet simán hidrogénezett is igaz?
2014. márc. 26. 21:43
3/5 Szeressük egymást válasza:
A simán hidrogénezett zsír nem jelenti azt, hogy transzzsír.
A norbi műzliszeletben van transzzsír nem is kevés, de pl a cerbona műzliszeletben nulla.
Írd be a keresőbe: transzzsír wikipedia,
alul van a 6. pontban egy letölthető részletes táblázat:
6. ↑ Kereskedelmi
forgalomból származó
élelmiszerek transz-
zsírsav tartalma
4/5 anonim válasza:
Transzzsírt nem akarsz enni.
De a müzliszelet tömegét adó cukrozott gabonákat már igen?
És ennek van értelme?
5/5 A kérdező kommentje:
jó persze tudom, hogy teli van cukorral,stb egészségtelen dologgal...ezért is jó a paleo életvitel...csak még anyámmal élek és ő vásárol, így azt tudom enni amit vesz,ami van itthon...és ő magasról tesz az egészségre,itt a baj...így nagyjából semmit nem érek azzal, ha én egészségesen akarok táplálkozni.:(
2014. ápr. 2. 20:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!