Miért mállik bele a hűtőben tárolt ételbe az alufólia?
Figyelt kérdés
Sokadszorra tapasztalom, hogy a hűtőben a tepsi, lábos fölé helyezett fólia másnapra itt-ott átlyukad, és a darabkák benne vannak az ételben. (Valamikor gombostűfejnyiek a lyukak, máskor ceruzahegynyiek.) Mitől lehet ez, és mennyire egészségtelen? Mivel lehet elkerülni?2014. márc. 26. 00:23
1/8 anonim válasza:
Talán még meleg az étel, amikor a fóliát ráteszed, ha kihűlt állapotban feded be fóliával, akkor nem lyukad ki, legalábbis nekem nem szokott, lábosra szerintem meg ne alufóliát tegyél, hanem fedőt, vagy egy tányért.
2/8 anonim válasza:
én még soha nem tapasztaltam ilyet... az nem lehet hogy az alufólia rossz minőségű? régen is volt ilyen gondod, vagy most ennél a tekercsnél? (vagy mióta ugyanazt veszed pl: eurós boltból) persze lehet az egyesnek van igaza, de szerintem nem szabadna kilyukadnia akkor sem...
4/8 A kérdező kommentje:
Jó néhány fóliafajtát kipróbáltam, mindegyiknél jelentkezik.
Lehet, hogy belül még langyos az étel, és az okozza? Nem tudom, de úgy rémlik, hogy azután is jelentkezett a dolog, hogy a hideg kaját szedés után visszatettem a hűtőbe.
2014. márc. 26. 21:17
5/8 A kérdező kommentje:
Újabb infó: a jelenség független a hőmérséklettől és az edény anyagától is. A napokban hideg túrót tettem be a hűtőbe, és másnap abba is belemállott az alu. Az edény mázas kerámia volt, tehát nem csak a fémedények fölött lyukad ki a fólia.
2014. márc. 29. 23:28
6/8 anonim válasza:
akkor a hűtődben van valami mágikus energia ami lebomlassza :) fogalmam sincs mitől lehet...
7/8 anonim válasza:
Pont most akartam utánanézni a neten, hogy mitől lehet ez, mert nálam is jelentkezett. Pont ahogy leírtad, kis lyukakban mintha beleolvadt volna. Nagyon különös, utánakérdezgetek a tanáraimnál, aztán majd írok ha megtudok valamit.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm előre is, ha megosztod. (Amúgy azóta hűtőt cseréltünk, mert a régi tönkrement, és az újban ugyanúgy előfordul.)
2015. márc. 12. 22:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!