Milyen étkezési zavarra utalnak a tünetek?
menj pszichiáterhez minél hamarabb
ha még idejében felfedezik az evészavart, csak akkor kicsi az esély a visszaesésre.
(Én is EDNOS vagyok már vagy másfél éve kb, ebből fél éve járok pszichiáterhez, de egyenlőre kevés a javulás.)
Jobb is jársz, ha nem hánytatod magad. Hogy érdemes e emiatt elmenni pszihológushoz, jó kérdés. Leginkább neked kell tudni szükséged van e rá. Abból amit leírtál egyértelmű, hogy még fogyni akarsz, hogy nem vagy magaddal megelégedve. Valószínűleg az egyszerű diéták, azok után amilyen drasztikusakat csinálsz, már nem használnak. Az, hogy néha hirtelen sokat eszel, fontos, elvégre a szervezeted ebből tartja fenn magát.
Még nem nagy probléma, de az lehet belőle, ha idejében nem állsz le. Az anorexiára vannak nagyon szélsőséges esetek, olyan is volt, aki meghalt.
Nem akarlak előre riogatni, de ezek a lányok beleestek abba a hibába, hogy még 40 kilósan is kövérnek látták magukat.
Talán azt tudom neked javasolni, hogy igyekezz pozitív megjegyzéseket gyűjteni az alakodról, és kicsit gondold végig a túlzásokat. Pl azt, hogy néz ki egy lány, amikor a tél közepén csokolédábarnára égeti magát a szoláriumban. Túlzás...
Le nem akarlak beszélni a fogyókúráról, úgy sem tudnálak, szakembernek se lenne különösebb esélye. Ha így érzed jól magad, csináld, de állj meg azon a bizonyos határon! Mindenképpen! Kérd ki mások véleményét is.
A szűzteát pedig cseréld le más fogyasztószerre, mert nagyon káros, viszont a hatása elenyésző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!