Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 13 éves vagyok és reggel...

13 éves vagyok és reggel inkább már kávézni szeretek mert már leszoktam a kakaóról és ez normális és lehet belőle valami bajom?

Figyelt kérdés
2014. febr. 27. 15:50
1 2 3
 11/28 Farkas39 válasza:

Tisztelt Érdeklődő!

Meg kell nyugtassalak, én nyolc éves korom óta iszom kávét.Miért? Mert szeretem.A szüleim is kávéztak és imádtam az illatát, a szertarásosságát.Sőt mi még nyers kávét is vettünk és otthon pörköltük.Az maga volt a megtestesült varázslat.Komolyra fordítva a szót, mindent szabad, csak a túlzásoktól kell óvakodnod.Ihatsz kakaót, kávét, teát,csak mértékletesen.

2014. febr. 28. 13:25
 12/28 anonim ***** válasza:
10.nek ,cinizmusra -cinizmussal ,tiszta víz helyett : [link] . ( A kávé egyébként pedig mértékkel fogyasztva kedvező az egészségre .Drogtól igencsak messze áll !!! )
2014. febr. 28. 17:52
 13/28 anonim ***** válasza:
A koffein az nem sokkal egészségtelenebb mint a THC, szóval bajod nem lesz tőle ha nem liter számra iszod. Max annyi hogy a szervezeted hozzászokik és nem lesz elég hogy felkelj reggel. Szóval jobb lenne ha valami más módszert választanál.
2014. márc. 1. 07:15
 14/28 A Tengerész ***** válasza:
Hehe. Én minden reggel kakaót iszom és sose kávézok. Igaz nekem már nem kell felnőttet játszanom, 69 éves vagyok. Visszatérve a kérdésedre, a kávé drog, senkinek se tesz jót, bár a mi kultúránkban elfogadott, de semmivel se ártalmatlanabb mint a cannabis, függőséget okoz, ha másra nem gondolsz, csak abba gondolj bele, hogy aki rászokik egyszerűen nem tud meglenni nélküle. A szabadság hatalmas kincs, kevés jut belőle korunkban, már nem vadászhatunk szabadon a királyi erdőkben és a túloldalra is csak akkor mehetünk át ha zöld a lámpa. Szóval egy rakás rabszolgalánc. És akkor még önként kötnél magadra még valamit, ami attól kezdve korlátoz a szabadságodban? Merthogy ha megszokod de valami miatt nem jutsz hozzá, még ha átmenetileg is, szarul érzed majd magad.
2014. márc. 1. 21:44
 15/28 anonim ***** válasza:

Nem tudom mennyire drog a kávé de ha a cannabis is csak ennyire rossz akkor várom a legalizálását. :)

Én dohányzom 20 éve és az tényleg rossz meg nagyon nehéz leszokni, a kávé... volt egy másfél éves szünetem a dohányzásban, amikor nem is kávéztam és a kávé abszolút nem is hiányzott. Megjegyzem első nap kicsit fájt estefele a fejem valószínűleg a koffein hiányától szóval lehet egy kis koffein függőség, de annyi (én napi kb 4-et iszom szóval nem csoda ha hiányoltam kicsit).

A kávéról manapság mindenki azt írja, hogy kis mennyiségben fogyasztva még egészséges is szóval nem az a dolog amitől tiltanék valakit, hacsak nincs magas vérnyomása vagy valami konkrétum ami miatt nem jó.

Hogy meg lehet szokni az tény, de bármikor helyettesíthető pl teával ha az ember mégsem ihatja, szóval a reggeli rituálé része megmarad.

Összességében azt gondolom tökmindegy az ember issza vagy sem habár azzal ijesztgetnek, hogy az ára meredeken fog menni felfelé hosszú távon, ahogy egyre kevesebb hely optimális a termesztésére (klímaváltozás), és az ázsiaiak is rászoknak. :)

Én valami 16 éves koromban kezdtem kávézni nem 13, azt hiszem azért mert menő volt és más is csinálta (ha nem lenne ez a csordaszellem... :) )

2014. márc. 2. 12:43
 16/28 anonim ***** válasza:
Én 58 éves vagyok,és utálom a kávét!5-6 ált.iskolás lehettem,amikor a nővérem aki - nagy kávé ivó volt,jelenleg is az, függő,- megkínált kávéval,vagy jobban mondva,inkább rám tukmálta.Nem kívántam,de az unszolására ittam egy kicsit,nem éreztem semmi fantasztikusságot.Aztán legközelebb amikor megint főzte le a kávéadagját,felgyűlt a kávészag a zárt ablakú konyhában,s én úgy megundorodtam a kávészagtól,megfájdult a fejem is,hogy kimenekültem a konyhából!Ettől fogva,ha valahol kávészagot érzek,menekülök!Hálát adok a teremtőnek,hogy ez történt velem!Hogy nem vagyok rabja semminek!!!!Nekem kávézik a népes családom,így van tapasztalatom,bizony hozzá vannak szokva,a koffein miatt KEMÉNYEN FÜGGŐK!Van olyan családtagom,hogy reggel amíg meg nem issza a kávéját,hozzá sem lehet szólni,mert durva mint a pokróc! És ahogyan már előttem leírták,ha éppen nincs rá pénz, az illető kávéfüggő napja sz@r lesz,ha nem jut hozzá a napi adag kávéjához!Ez van.Te döntesz,mit akarsz!Ja,és én imádom a kakaót ,(cukor nélkül készítem)!És imádom a maláta kávét,s az ebből készült tejeskávét!Ezek koffein mentesek!
2014. márc. 2. 21:21
 17/28 anonim ***** válasza:
16 -os vagyok,azt még kifelejtettem,hogy a tea ugyanúgy tartalmaz koffeint mit a kávé,csak egészségesebb,mert lassabban,egyenletesebben szívódik fel a kávénál, antioxidáns,s egyéb,a szervezetre jótékonyan ható elemekkel,s még jóval olcsóbb is,mint a kávé!A kávé,az arra hajlamosoknál ,szívritmus zavart okozhat!
2014. márc. 2. 21:30
 18/28 anonim ***** válasza:
Én panelben lakom,s áthallatszik,ahogyan a szomszédék a kávén veszekednek,hogy ki mikor mennyit ivott már,vagy még nem ivott-amikor nincs rá pénzük.Kakaóért még nem hallottam veszekedni senkit.
2014. márc. 3. 13:35
 19/28 NSBandita válasza:
56%
Bajod nem lesz csak sárga fogaid meg rossz vérnyomásod.Rákapsz a koffeinre és lesz egy függőséged is.Végül is mindegy szívj el mellé egy szál cigit is. :D
2014. márc. 3. 14:44
 20/28 anonim ***** válasza:
Nem igaz az,hogy ha nincs pénz kávéra,akkor behelyettesíthető teával,mert akinél már kialakult a kávé ízű koffein függőség,az a kávé ízű koffeinre fog vágyni, nem pedig a teára!A teára egyáltalán nem is fog gondolni,hogy azzal helyettesítse be.
2014. márc. 3. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!