Hogyan lehet leszokni az édesség evésről?
Sajnos rengeteg édességet, péksüteményt eszem, napi 1 tábla csoki el szokott fogyni és mellette még egyéb nyalánkságok hébe-hóba, emiatt az étvágyam se olyan jó, nem tudok egészségesen elegendőt enni a főétkezések alkalmával, de a csoki az mindig jöhet. Ezek ellenére nincs túlsúlyom, sőt hízni szeretnék, mert vékony vagyok. Egyéb betegség jellegű problémám sincs belőle (még).., viszont tudom, hogy nem egészséges ennyi cukrot és szénhidrátot enni, úgy, hogy mellette nem eszem rendesen és csak az édességgel vagyok tele. Próbálok gyümölcsöt enni helyette, de azt is le kell kísérnem egy kocka csokival :(
Van valakinek akár tapasztalatból valami jó tippje, hogy lehetne ezen, illetve magamon uralkodni egy kicsit hatékonyabban?
24/L
Nem tudom, Nálad beválik-e, illetve képes-e vagy így étkezni, de nálam segít, ha szénhidrátszegényen és zsírdúsan eszem. Bár eleve az jellemző rám s így is napi szinten vágyom édességre, ez egy régi, makacs szokás és édesszájú hedonizmus, de ha NAGYON zsírosan eszem, akkor ez fizikailag kikapcsolja a dolgot, a maradék rész pedig már kezelhető, azt hiszem. Igazából nem nagyon tesztelem, nem látok problémát az édességevésben, csak szénhidrát ne nagyon legyen benne. Nálam ez trükkös, mert édesítőszert sem eszem :) Némi kreativitást és az enyhébben édeskés ízek megszokását igényli. A tuti, ha a szénhidrátszegény zsírdússágot és az édességet kombinálom s pl. diós vajat (édesebb, finom vaj) eszem (kevés málna is mehet bele). Nekem ez már édességnek számít, de ha utána elkezdek kombinálni, hogy nekem ugye az édesség jobbára kakaó, akkor még mindig megehetek egy kakaóba mártott, 1 dekás banánkarikát...
Node én fogyni akarok s ez magasabb szint :D Ha ennyire azért nem kell keménynek lenni, akkor én személy szerint olajos magból és tojásból készült sütit ennék, gyümölcsöntettel vagy csokiszósszal. Sokkal alacsonyabb a szénhidráttartalma, mint egy normál sütinek, a csoki (ha van) kevés, de feldobja és a hedonista édesszájú lény is megnyugszik bennem... S számomra tuti sokkal egészségesebb, mint egy normál süti, péksütemény vagy a csokik zöme. Igazából a kis cukor/méz választja el a normál ételeimtől... Aki a zsírt minimalizálja, annak az a rész is problémás, az már nehezebb helyzet, de még arra is van megoldás, csak olyan ételek jönnek ki belőle, amik nálam nem játszanak, de sokak boldogak velük (gyümölcsös, sovány tejtermékes, fehérjeporos dolgok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!