Miért olyan kalóriadús a mák, ha hátul úgy jön ki, ahogy bement?
A kalóriaérték meghatározása fals, mert az csak az adott élelmiszerben lévő "energiát" adja meg, amit valamilyen laborméréssel meghatároztak, nem azt, hogy abból mennyi hasznosul a szervezetben. A hasznosulást meg ezer millió dolog befolyásolja, az sem mindegy miből van az a kalória pl. szénhidrát, zsír, fehérje.
A kalóriát max. körül belülre érdemes nézni, pontosan nem.
Ha megszel egységnyi mákot, és ugyanannyi kalória tartalommal sima cukrot eszel, akkor a cukor sokkal jobban hizlal, mert egy az egyben felszívódik.
Egyél nyugodtan mákot, nagyon egészséges. De darálva egyed, mert darálatlanul pazarlás! :-D
- jó esetben megemészted és nem emésztetlenül távozik (de tény, hogy nem vagyunk mákevők, és nehezen emésztenénk ha nem törjük össze a szemeket!)
- azért kalóriadús, mert olajos mag
- ami zsíros, magas a kalóriatartalma az nem hizlal. a hízás nem kalóriatartalom függvénye, hanem hormonális állapoté, tehát az élelmiszer minősége van például hatással rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!