Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Van bizalmatok az élelmiszerip...

Van bizalmatok az élelmiszeripar termékeihez?

Figyelt kérdés
Vagy csak megveszitek, mert valamit muszáj enni? Jobb nem tudni, mi van benne? 10 éves tapasztalatom van.
2009. dec. 2. 22:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Mivel panelban lakom, kénytelen vagyok az élelmiszeripar egyes termékeit magamhoz venni, saját termékekről nem álmodhatok. :) Különösebben nem foglalkoztat a dolog, hogy mi van benne, nekem elsődleges szempont, hogy ízlik-e vagy sem. Nem muszájból eszem, szeretek enni, főleg az ízek kedvéért.
2009. dec. 2. 22:10
 2/12 anonim ***** válasza:
tudom hogy szemét, főleg az amire nekem van pénzem. de valamit enni kell.
2009. dec. 2. 22:10
 3/12 anonim ***** válasza:
Nekem nincs bizalmam, és a lehető legnagyobb mértékben kiiktatom őket. Nem igaz az, hogy aki panelben lakik, rá van szorulva az élélmiszeripar termékeire, mert az is mehet a piacra, vagy rosszabb esetben egy multihoz, és vehet zöldséget, gyümölcsöt, magot, vagy éppen nem feldolgozott tejet vagy húst. Az a lényeg, hogy minél kevésbé feldolgozott kaját kell enni. Én olyanokon élek, mint sárgarépa, retek, zeller, padlizsán, lencse, lenmag, káposzta, mandarin, alma, joghurt stb. Igen, én szinte minden este leállok, és ezekből készítek valamit. Néha csak megpárolom, néha kicsit komplikáltabb. Feldolgozott élelmiszeripari árut csak ritkán és kiegészítésként eszek, vagy ha valami kivételes okból nincs időm másra. Ezek a felvágottak, készsaláták, sajtok, konzervek stb. tényleg ártalmas bombák, tele vannak vegyszerrel, sóval, cukorral és agyonsavasítanak.
2009. dec. 2. 22:21
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

a felvágott az kell. nemlehet csak salátán élni. és a sajt is elég fontos, ha úgyvesszük. mi a húst piacon vesszük, a zöldségeket stb-ket meg tesco-ban.

konzerveket nemfogyasztunk.

2009. dec. 3. 00:53
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Felvágottból csak a színhúsos dolgokat vesszük, illetve néha-néha egy kis kaiser vagy gyulai májast. Ezen kívül megveszem a csirke vagy pulykamellet, vagy sertéscombot és fűszerezve egyben lesütöm. Amikor kihül (általában másnapra) vékonyra szeletelem, ezt tesszük a kenyérre. Ugyanígy szoktam házi kenőmájast készíteni: kevés zsírban(! muszáj, az olaj nem dermed meg) sok hagymával lesütök fél kiló csirkemájat, ha kész, jól befűszerezem, a hagymás zsírral pépesítem és kimosott vajasdobozban a hűtőbe teszem. Mennyei és legalább ilyenkor tudom, hogy mit eszünk!

Készételt sosem veszünk.

Azért vannak dolgok, amiket már én sem tudok (nincs energiám) kikerülni: pl. gyümölcsjoghurtok, kolbászok, szalámik, száraztészták, leveskocka, szörp, pudingpor,stb-stb.) Erre szoktuk mondani, hogy valamitől meg kell halni :=)

2009. dec. 3. 08:11
 6/12 anonim ***** válasza:
Az elozohoz irnam: A gyumolcsjoghurtot meg ne vedd, nincs egyszerubb ennel. Osszeturmixolod a joghurtot barmilyen gyumolccsel, csoppenthetsz bele egy kis mezet, es ha ez se eleg, mehet bele buzacsira, buzakorpa. Gyumolcsle ugyanez. Pl. turmixolj le vizzel mandarint, sargarepat meg egy kis gyombert. De pl. a szolo gyomberrel es citromlevel is nagyon jo erre. Tokeletes pudingrecept is van a neten. Az alapja kukoricaliszt, ehhez megy a tej vagy szojaital, kakao, valami edesito es egy kis olvasztott csoki. Par perccel tobbe kerul, mint elovenni a keszt, de erdemes.
2009. dec. 3. 09:06
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónak köszönöm szépen! Írtál néhány dolgot, amit nem tudtam... Van jópár dolog, amit én is ismerek, de már nincs rá energiám (értsd lusta vagyok!), hogy mindent magam készítsek otthon. Ha "jó kedvem" van, én is megfőzöm a pudingot fél liter tejből, 2 csapott evőkanál lisztből és két tojás sárgájából némi cukorral és tetszőleges ízesítéssel, de inkább akkor, ha olyan ízre vágyunk, amit nem lehet kapni vagy nem finom a gyári(pl.kávés, citromos). Tul.képpen a tésztát is meg lehetne otthon gyúrni (csipetkét, metéltet, csuszatésztát szoktam is hébe-hóba), de kinek van ideje/türelme mondjuk házilag csigát sodorni (az olasz asszonyok villámgyorsan tudnak!) ?
2009. dec. 3. 21:03
 8/12 anonim ***** válasza:

Igen, az igaz, hogy a mai körülmények azt nem igen teszik lehetővé, hogy teljesen magunknak készítsük a táplálékunkat. Ez az egész kompromisszumok sorozata, de legalább induljunk el a felé, hogy valós kajákat (is) együnk! Ennyit tehetünk, és ahogy látom, ezt te megteszed.

Ma pl. nálam ez volt a vacsora: Brokkoli mikrosütőben párolva, és mellé olajban lesütve krumpli, sárgarépa és a brokkoli csumája. Teljesen jó és elég laktató is volt, és nem kellett készkaját ennem. Ilyen apróságokon múlik, bár van olyan is, hogy nekem sincs még ehhez se kedvem. Minden esetre mióta ilyen kajákat eszek, nagyon látom magamon a változást. Sokkal energikusabb és ellenálóbb vagyok, nem vagyok megfázva, és jók a laboradataim is. Korábban mindez nem volt egészen így.

2009. dec. 3. 22:22
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, és főleg a hasznos tippeket! Örömmel látom, hogy milyen józanul gondolkodtok a témáról, milyen sok hasznos ötlet került elő! Mindenkinek javaslom, hogy noha nyilván nem vonulhatunk ki legelni a mezőre, de legalább amikor az időnk-pénzünk engedi, akkor tegyünk egy kis jót a testünkkel! Az autójába mindenki igyekszik normális üzemanyagot tölteni, a mi beleink meg érjék be azzal, ami jut neki? Döbbenetes, mennyire befolyásolja az egészségünket, hangulatunkat, teljesítőképességünket -egész életünket a táplálékunk.
2009. dec. 6. 21:07
 10/12 anonim ***** válasza:
En sen bizom az elelmiszeriparban, kulonosen amiota elolvastam a A leves hazudik cimu konyvet, ajanlom mindenkinek hogy olvassa el. De , sajnos vannak amiket nem tudunk kikerulni, igyekezzunk taplalekkiegeszitoket fogyasztani.
2009. dec. 7. 13:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!