Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan tudok arról gondoskodni...

Hogyan tudok arról gondoskodni, hogy ne hízzak el, de ugyanakkor fejlődjön a testem?

Figyelt kérdés
16 éves korú lányról lenne szó, naponta mozgok (zsírégetés 3 sorozatban, kb 15 percet vesz igénybe, de ebből össz. 6-7 percet pihenek a gyakorlatok között). Úgy érzem fejletlen a testem (felsőtest rendkívül), és csak fenékre hízok. Hogyan tudnám elérni ilyen korban a kívánt alakot?
2014. jan. 18. 18:29
 1/8 anonim ***** válasza:
Termeszetesen sporttal, de nem 3 x 15perc, hanem 3 inkább 4 x 1-1.5 óra. 3x15perc csak arra jó hogy elfáradj.
2014. jan. 18. 18:44
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem a tánc rengeteget segített: balett és akrobatikus rock and roll, igaz nem 15 percet vesz igénybe, hanem heti 4-5 alkalommal 60-90 percet, de ennyi kell is. Az, hogy naponta mozogsz nettó 8 percet, lófütty. Fejlődő szervezet vagy, sokat kell enned és sokat kell mozognod.
2014. jan. 18. 18:46
 3/8 anonim ***** válasza:

Fejlődés: elegendő (sok) tápanyag: zsír, fehérje, vitaminok, ásványi anyagok és zöldségekből származó szénhidrátok (rostok) kellenek.

Így lesz tápanyag és energia a szervezetednek, hogy fejlődjön, erősödjön, izmosodjon anélkül, hogy elhájasodna. Ha szénhidráttal viszel be annyi kalóriát, hogy erősödj, izmosodj akkor ugyan könnyebb izomzatot is építeni DE hájasodni is fogsz valamennyire közben.

És több edzés kell, illetve jobb. Minimum fegyencedzés, de akár testépítő edzés is mehetne.

2014. jan. 18. 20:45
 4/8 A kérdező kommentje:
Ami még kimaradt, mellé biciklivel járok suliba, ami úgy oda-vissza összesen 20 perc. Esetleg étrend szempontból tudok tenni valamit? Köszönöm az eddigi válaszokat.
2014. jan. 18. 20:47
 5/8 anonim ***** válasza:

20 perc biciklizéstől nem lesznek szép combjaid. És ezt nem bántásból írom, nyilván :)

Guggolni kell, ezt azért írom mert szeretem a szép combokat :))

"Fejlődés: elegendő (sok) tápanyag: zsír, fehérje, vitaminok, ásványi anyagok és zöldségekből származó szénhidrátok (rostok) kellenek. "

Étrend szempontjából? De hát ezt írtam. Húsokban van fehérje és zsír, + zöldségek. + halak, tojás, olajos magvak, gyümölcsök.

Ez adja az emberi táplálkozás vázát, igazából minden más már káros.

2014. jan. 19. 09:18
 6/8 anonim ***** válasza:
gombákat kihagytam, azok is jók.. és mégsem hús, mégsem zöldség :)
2014. jan. 19. 09:18
 7/8 A kérdező kommentje:
Tehát ilyen csoki, sütik, keksz teljesen kilőve?:D Vagy azt milyen rendszerességgel ajánlott fogyasztani ha testedzés folyamatában vagyok? Első válaszoló!: úgy érted naponta mozogjak összesen 4-6 óra hosszát? Ez képtelenség úgy gondolom.. Nem beszélve hogy az időmbe sem férne bele. Egész biztos hogy így akartad írni?
2014. jan. 21. 17:04
 8/8 anonim ***** válasza:

4x 1,5 azaz heti 4 nap napi 1,5 óra testedzés.

Csoki lehet cukormentes.

Süti lehet mandulalisztes, cukormentes.

Tehát szerintem belefér. Elvi szinte viszont azt támogatom, hogy nincs olyan, hogy heti 1 cukor meg gluténevő nap, ha egészség a cél akkor nincs megalkuvás vagy csaló nap, így is elég a szennyezett levegő és víz amit magunkhoz veszünk.

Ha csak fogyás a cél, akkor sem lehet azt mondani hogy heti 1 sütizés belefér, mert mindenki más típusú, én ha minden nap sütiznék sem nagyon híznék, másnál viszont megállítja a fogyást ha tejtermékeket eszik, vagy ha sütizik néha.

Tehát ezt meg te tapasztalhatod ki, hogy mennyi 'amolyan' kaja fér bele. Ahogy idősödsz, egyre kevesebb fog beleférni úgy hogy közben egészséges maradj/ne hízz, de hogy most mennyi fér bele..

A dietetikusok szoktak olyat ajánlani, hogy hetente egyszer vagy kétszer lehet krumplit enni, valahányszor rizst, minden nap reggelire teljes kiőrlésű gabonát..

Én ilyet nem csinálok, szerintem van amit nem kellene enni, aztán azt mindenki kitapasztalja, hogy neki mi hányszor fér bele.. aki beteg, az megtanulja hogy nem éri meg bűnözgetni, én nem tudok mások fejével gondolkodni. Saját tapasztalat kell, lehet csokizhatsz hetente többször is, 1-2 kockától nem áll meg a fogyás..

De ezt nem tőlem hallottad ;)

2014. jan. 21. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!