Hogyan tudok arról gondoskodni, hogy ne hízzak el, de ugyanakkor fejlődjön a testem?
Fejlődés: elegendő (sok) tápanyag: zsír, fehérje, vitaminok, ásványi anyagok és zöldségekből származó szénhidrátok (rostok) kellenek.
Így lesz tápanyag és energia a szervezetednek, hogy fejlődjön, erősödjön, izmosodjon anélkül, hogy elhájasodna. Ha szénhidráttal viszel be annyi kalóriát, hogy erősödj, izmosodj akkor ugyan könnyebb izomzatot is építeni DE hájasodni is fogsz valamennyire közben.
És több edzés kell, illetve jobb. Minimum fegyencedzés, de akár testépítő edzés is mehetne.
20 perc biciklizéstől nem lesznek szép combjaid. És ezt nem bántásból írom, nyilván :)
Guggolni kell, ezt azért írom mert szeretem a szép combokat :))
"Fejlődés: elegendő (sok) tápanyag: zsír, fehérje, vitaminok, ásványi anyagok és zöldségekből származó szénhidrátok (rostok) kellenek. "
Étrend szempontjából? De hát ezt írtam. Húsokban van fehérje és zsír, + zöldségek. + halak, tojás, olajos magvak, gyümölcsök.
Ez adja az emberi táplálkozás vázát, igazából minden más már káros.
4x 1,5 azaz heti 4 nap napi 1,5 óra testedzés.
Csoki lehet cukormentes.
Süti lehet mandulalisztes, cukormentes.
Tehát szerintem belefér. Elvi szinte viszont azt támogatom, hogy nincs olyan, hogy heti 1 cukor meg gluténevő nap, ha egészség a cél akkor nincs megalkuvás vagy csaló nap, így is elég a szennyezett levegő és víz amit magunkhoz veszünk.
Ha csak fogyás a cél, akkor sem lehet azt mondani hogy heti 1 sütizés belefér, mert mindenki más típusú, én ha minden nap sütiznék sem nagyon híznék, másnál viszont megállítja a fogyást ha tejtermékeket eszik, vagy ha sütizik néha.
Tehát ezt meg te tapasztalhatod ki, hogy mennyi 'amolyan' kaja fér bele. Ahogy idősödsz, egyre kevesebb fog beleférni úgy hogy közben egészséges maradj/ne hízz, de hogy most mennyi fér bele..
A dietetikusok szoktak olyat ajánlani, hogy hetente egyszer vagy kétszer lehet krumplit enni, valahányszor rizst, minden nap reggelire teljes kiőrlésű gabonát..
Én ilyet nem csinálok, szerintem van amit nem kellene enni, aztán azt mindenki kitapasztalja, hogy neki mi hányszor fér bele.. aki beteg, az megtanulja hogy nem éri meg bűnözgetni, én nem tudok mások fejével gondolkodni. Saját tapasztalat kell, lehet csokizhatsz hetente többször is, 1-2 kockától nem áll meg a fogyás..
De ezt nem tőlem hallottad ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!