Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyire egészséges vagy...

Mennyire egészséges vagy káros az ilyen kukoricapehely?

Figyelt kérdés
[link]
2014. jan. 3. 15:29
 1/8 Szintiszoli123 ***** válasza:

Milyen kukoricapehely? Ez egy kép, ez még akármi is lehet.

Nem károsabb, mint akármi más. Ez is csak feldolgozott CH, mint a liszt. Ugyanúgy hiányzik belőle minden tápanyag, mint a fehér kenyérből vagy a hántolt rizsből. Attól még nem káros.

Ha nincs baj a súlyoddal, akkor egyed. Ne valami szétcukrozott szart, hanem minél natúrabbat. Tesco-ban kapni sajátmárkásat, abban 7,2gramm/100 gramm a hozzáadott cukor. Pennyben Crip Crop 6,7gramm/100 gramm, Lidl-ben Goody, 5,4 gramm/100 gramm. Drogériákban kapni cukormenteset, aranyáron, azzal az átbaszós szöveggel, hogy bio, pedig valszeg ugyanaz a szar, mint máshol.

Ha a natúr nem elég édes neked, akkor tegyél hozzá mézet meg fahéjat, vagy zsírszegény kakaóport (nem Nesquik).

Ha gond van a súlyoddal vagy a cukroddal, keverj bele egy kis zabpelyhet és tegyél hozzá olajos magvakat, akkor nem tolja meg annyira a vércukrot. Tej helyett edd joghurttal vagy kefirrel vagy daráld le, adj hozzá vizet, fahéj, kakaó, magvak, méz és tuti íze lesz.

2014. jan. 3. 17:47
 2/8 Szintiszoli123 ***** válasza:
Ja, ha nincs gondod, akkor is tegyél hozzá zabpelyhet meg magvakat meg fahéjat, mert úgy finomabb :)
2014. jan. 3. 17:48
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem vagyok túlsúlyos de az utóbbi időben eléggé elhanyagoltam magam..pontosabban nyár után :D.és bizony felszedtem valamennyit de kb 80%-ban csak a hasamon látszik..mások aztmondják nem olyan vészes, de szerintem eléggé és mindenképpen változtatni akarok mielőtt jobban elfajul a helyzet.tudom hogy csak egy helyről nem lehet, de azért ha van valami ötleted megoszthatod velem:D.persze próbálok egészségesebben táplálkozni is.sokat olvastam már hogy milyen edzés lenne erre a megfelelőbb és ha jól tudom akkor az aerobic.
2014. jan. 3. 19:51
 4/8 Szintiszoli123 ***** válasza:
OK, de hogy jön ehhez a kukoricapehely?
2014. jan. 3. 21:11
 5/8 A kérdező kommentje:
mert ezt akartam enni és tudni akartam hogy egészséges-e..amúgy nemtudom megmondani pontosan milyen mert nincs meg a dobozza..csak gondoltam igy valamennyivel könnyebb lesz kép alapján mert sok fajta van pl csokis, mézes..stb
2014. jan. 3. 21:17
 6/8 Szintiszoli123 ***** válasza:
Akkor, ha jól értem, úgy szeretnél fogyni, hogy mellette ilyeneket eszel, mert szereted, és mondjam meg, hogy lehet-e, és hogyan, ugye?
2014. jan. 4. 06:29
 7/8 Szintiszoli123 ***** válasza:

Csak azért, mert egészségesen táplálkozol, még nem fogsz fogyni. Sokan lesznek, akik megköveznek azért, amit most mondok, de én is azt az elvet vallom, hogy elsősorban a mennyit számít és csak másodsorban a mit. Nem, itt, most nem arra gondolok, hogy akkor nyugodtan éljünk süteményen, mert ha nem lépjük túl vele a napi kalóriaszükségletünket, akkor minden rendben van.

Nem akarok okoskodni. Én is a netről szedtem össze mindent, amit le tudnék írni. Neked is ezt javaslom. Ami számítani fog, az a bevitt CH mennyisége vs. mozgás. Ha fogyni szeretnél, egyél kevesebb CH-t, növeld meg a fehérjebevitelt, hogy ne veszíts izmot.

Mozogj sokat aerob tartományban és az meg kell, hogy hozza a fogyást. A miből mennyit az mindenkinél más. Neked kell kitapasztalni.

A zsiradék kell. A fogyáshoz is. Fontos hormonális folyamatokat akaszt meg, ha nincs. Mennyi kell? Nemtom. 1 gramm per testsúlykilogrammot szoktak javasolni. Egyél annyi zsírt, mint most. Ha a CH csökkentés nem hoz eredményt, zsírból akkor vegyél csak vissza.

Ha gyors CH-kat (de nem cukrot!!!, hanem pl. kukoricapelyhet) akarsz enni, kombináld azokat rostokkal, fehérjével és zsiradékkal, így lelassíthatod azok felszívódását, így nem tolják meg annyira a vércukrot, így nem lesz nagy az inzulinválasz, neked pedig ez kell a fogyáshoz.

2014. jan. 4. 08:19
 8/8 A kérdező kommentje:
köszi. de amúgy persze tornázok mellé.
2014. jan. 4. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!