Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mekkora a kockázata annak...

Kiro113 kérdése:

Mekkora a kockázata annak hogy a borjú, és marha pörköltben ott lapul a kerge marha kór?

Figyelt kérdés
Rokonunk tsz-ben dolgozik és marha vágásnál hozhatnak a dolgozók is húst,kb fél évente kapunk tőle marhahúst,eddig még soha nem volt probléma vele,mennyi az esélye annak hogy fertőzött húst kapunk?
2013. dec. 31. 15:12
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem gyakorlatilag semmi. Egyrészt hír szokott lenni abból, hogyha kergemarhakórral fertőzött marhákat találnak, másrészt alapos hőkezelés (>133°C) tudtommal kicsapja a prionokat. A biztonság kedvéért véres steak-et ne csináljatok ezekből a marhákból (de ha már itt tartunk, semmilyen marhából se inkább - sztem amit boltból vesztek, ugyanilyen kockázatú).
2013. dec. 31. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Tsz-ben van állatorvos aki felügyeli az állatok egészségi állapotát.Ha beteg lenne csak egy marha is, rögtön zárolnák a tsz-t.Karantén.
2013. dec. 31. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
köszi a gyors választ!!
2013. dec. 31. 15:29
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem számottevő. Enni kell, ez kockázatot jelent. Szerencsére a húsevésnek nincs nagy kockázata, de ellenőrizni kell az állat állományt.
2013. dec. 31. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!