Mitől lehet ilyen fajta hasmenésem? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
Anyósom főz ránk, szeretem is a kajáját, viszont sokszor előfordul, hogy ebéd után szinte rögtön vízszerű hasmenésem lesz. (nem is értem hogy megy át ilyen gyorsan rajtam) Egyszer kijön belőlem, és kész, utána már semmi baj. Borzasztó kellemetlen, és egyszerűen nem jövök rá, hogy mitől lehet. Tésztáknál nem fordul elő, hanem levesek, húsos ételek után. De nem minden alkalommal. Van hogy nagyon sűrűn előfordul, van hogy hetekig semmi. Ha ez nem változik, le kell állnom a kajájáról, csak tudnám, mitől lehet ez pontosan.2009. nov. 24. 12:55
1/5 anonim válasza:
vannak akik érzékenyebbek a zsíros ételekre és ez pont így mutatkozik meg. lehet h túl zsírosak a húsok, és azért.
2/5 anonim válasza:
Szerintem nem anyósod főztjével probléma, hanem az emésztéseddel. Van olyan, hogy irritabilis bél szindroma (IBS), nekem is volt és leginkább levesek után kellett futnom. Persze ehhez hozzájárulhat olyan alapanyag (olaj, zsír), amit ő használ és te nem vagy hozzászokva.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Megnéztem ezt az IBS-t, de nekem nincs sem hasi fájdalmam, sem puffadás, csak ez a hirtelen hasmenés. És azért gondolok az anyós főztjére, mert csak és kizárólag az ő kajája után fordul elő. Tehát sosem volt ilyen panaszom ha máshol ettem, akár ismerősöknél, akár étteremben, sehol. Sőt tavaly voltunk Horvátországban, egyik nap étteremben ettünk, mindenki ugyanazt, és rajtam kívül mindenki egy teljes napig totál kész volt, hányás, hasmenés, láz, nekem meg kutya bajom sem volt.
2009. nov. 24. 13:34
4/5 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! írnál azért nekem bővebben erről a betegségről? neked mmilyen panaszaid voltak? és hogyan gyógyultál meg?
2009. nov. 24. 13:36
5/5 anonim válasza:
Az IBS tulajdonképpen nem is betegség, hanem a belek túlérzékenysége, gyakran stressz okozza. Nekem évekig volt ilyen, hogy bizonyos ételektől (sokszor bármitől, egy vajas-zsemlétől is) rettenetes hasgörcseim lettek és futnom kellett a wc-re. Ezért egy időben szinte csak otthon mertem enni, és ha utána nem kellett sehová sem mennem. Aztán magától elmúlt, most már sajnos állandó székrekedéssel küszködök, bár azt olvastam ez is lehet az IBS tünete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!