Kevés élelem bevitel? Normális ez?
Alapjában véve sokat eszek, mondhatni, zabálok néha. Azonban elgondolkodtam, hogy ezt az életmódot nem kéne sokáig folytatni, mert később (felnőtt koromban) ez bizony meg fog látszani felesleges kilók formájában. Elhatároztam hogy csak akkor fogok enni, ha éhes leszek, és nem akkor amikor csak rámtör az érzés hogy "de jó lenne valamit bekapni". De feltűnt, hogy ha csak akkor eszek, amikor éhes vagyok, alig eszek valamit (jó ha napjában 2x-3x).
Problémát jelent ha keveset eszek, mert nem vagyok éhes? (nem pszichésen nem vagyok éhes, hanem egyszerűen nem vagyok az). Le szeretném szögezni, hogy általánosságban nem pizzát, hamburgert, édességet eszek, hanem kenyeret, ebédet, gyümölcsöt stb.
Hányszor kéne enni, ha nem napi 2x - 3x ?
Ha többször eszel, akkora arra nem tud megfelelően felkészülni az emésztőrendszered.
Általánosságban ne kenyeret egyél, mert az ugyan az a tészta mint a pizzáé. Hanem zöldségeket, gyümölcsöt, húst, tojást, halat, olajos magvakat.. :)
Köszönöm a választ.
Azt hallottam, naponta 5x-6x kéne enni kis adagokat, de akkor olyan érzésem van, mintha egyfolytában ennék, és sosem lakok jól :(
naponta egy szelet kenyeret eszem, reggelire (suliban szedvicsként), ritka amikor többet.
Igen, az 5-6 étkezés eléggé középszerű de divatos megközelítés. Írhatnám hogy 'populáris', de mostanában úgy hallottam ciki ezt a szót használni.. elcsépelték. De nekem tetszik..
Szóval, az emberi test számára napi 1-2 étkezés teljesen rendben lenne emésztés szempontjából. Méghozzá okkal...
Komoly emésztési és hormonális magyarázata van ennek (biológia), de például lássuk: Légrádi dr. Péter - Tojáskönyv, online elérhető írás, ami eléggé egyszerűen tárgyalja az emésztés folyamatát. Azt is, hogy miért nem kell egész nap állandóan telepakolni a gyomrot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!