Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Egészségtelen a csoki?

Egészségtelen a csoki?

Figyelt kérdés

Ha mondjuk minden nap megeszek 2 kockát

van valami jotekony hatasa?

2013. nov. 25. 12:28
 1/10 anonim válasza:
18%
Persze...Hizas,energia
2013. nov. 25. 12:30
 2/10 anonim ***** válasza:
65%
A magas kakaótartalmú csokoládé az egyetlen, amelynek köze van az egészséghez ( ez sem elhagyhatatlan, de a cukorban gazdag, alacsony kakaótartalmú, olcsó minőségű társaihoz képest egy fokkal mégis jobb ).
2013. nov. 25. 12:30
 3/10 anonim ***** válasza:
68%

Egészséges a csoki, de csak akkor ,ha minimum 30% feletti kakaótartalma van, továbbá ÉTcsokoládénak kell lennie.

Ebből sem szabad túlzásba vinni a dolgot, de van benne antioxidáns ,ami jót tesz.

(Ezt nekem a csokimúzeumban hozzáértő emberek mondták)

2013. nov. 25. 12:41
 4/10 anonim ***** válasza:
51%

Hát ilyen kevéstől semmi bajod nem lesz. De még többtől sem.

A hízásra kell odafigyelni, meg hogy ne egyoldalúan étkezzen az ember.

Bajod nem lesz amúgy a csokitól - kivétel ez alól, akinek bármilyen betegség miatt (cukorbetegség, allergia...) nem szabad ilyesmit enni.

2013. nov. 25. 12:41
 5/10 anonim ***** válasza:
66%

Ilyen keveset nyugodtan megehetsz minden nap, nem lesz tőle bajod.

Azt nem tudom, hogy jótékony-e. Állítólag vannak pozitív hatásai, mint pl. egy kis vörösbornak is. De ahhoz jó minőségű étcsokit kell enni.

2013. nov. 25. 12:49
 6/10 anonim ***** válasza:
47%

A cukor nem jó benne, a szója lecitin a gmo szója miatt kérdéses, a tejcsoki kiesik.

Viszont mint írták, az étcsokoládé magas kakaótartalom esetén azért nem gáz. Egy kis cukor még nem okoz betegséget, persze azoknak akik tésztaételek mellett esznek még cukrot.. azoknál érdekesebb a helyzet.

Házi csokiba én nem teszek cukrot, de legfeljebb mézet. Szója származékot sem, tehát nem mondanám, hogy egészségtelen :)

2013. nov. 25. 12:49
 7/10 anonim ***** válasza:

Igen, mértékkel egészséges.

[link]

2013. nov. 25. 14:36
 8/10 anonim ***** válasza:

csoki alatt általában tejcsokit értünk, ami nem, nem egészséges

az étcsoki az más

2013. nov. 26. 17:31
 9/10 anonim válasza:

2 kockát??

Hogy bírod ki, hogy megállsz 2 kockánál?

Nálam 2 kocka után jön a 3., 4. és így tovább.

Erős akaratod lehet ezek szerint.

2013. nov. 27. 16:00
 10/10 anonim ***** válasza:
2 kockától nem lessz semmi bajod. Nekem ha több tábla csokim van, akkor naponta megeszek egy egész táblát. Én hízni nem hízok tőle. Nem tudom később milyen káros hatásai lesznek, de nem tudom megállni, hogy csak 1-2 kockát egyek, mert imádom a csokit.
2013. dec. 1. 00:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!