Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Fogyni szeretnék, de nincs...

Kiss Gergő Balázs kérdése:

Fogyni szeretnék, de nincs időm, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! nekem az a problémám, hogy nagyon szeretnék lefogyni, de nincs sok időm mozogni, szeretnék valami látványos, gyors megoldást. Nektek van valami ötletetek? Főleg budapesti dolgok érdekelnek.

2013. nov. 22. 14:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nem.

Ha csak egy kicsit is romlik az emésztés és az anyagcsere - márpedig amilyen hulladékokat az emberek ma esznek, romlik - akkor már ez nem igaz. A kalóriáknak nem sok közük van a fogyáshoz, persze ha valaki extrém keveset eszik, vagy extrém sokat edz, akkor valószínűleg nem lesz hájas, vagy éppen csak kis megcsappant, sovány teste lesz.

De a kalóriákat előtérbe helyezni óriási hiba. Hiszen akkor tényleg a mozgás segítené a fogyás, a futás is hasznos lenne.. ez nagyon nem jó irány. Nem a mozgáson és kalóriákon múlik a fogyás, hanem étkezésen.

Mozgásnak hasznosnak kéne lennie, pl. egy nőnek önvédelmet kellene tanulnia (egy ilyen edzés is mozgás) értelmetlen futkosás helyett, amivel még árt is magának. Ennyit a mozgásról, abban gondolkodnak emberek, hogy mennyi kalóriát éget el a mozgás, közben azt már nem veszik észre, hogy értelmetlen testmozgást választanak.

2013. dec. 29. 22:22
 12/18 anonim ***** válasza:

Ugye észrevetted, hogy hülyeségeket beszélsz?

Minőségi, megfelelő összetételű, alapanyagcserén felül eső mennyiségű, de az adott napon elégetett összes kalóriánál kevesebb kalória fogyasztása = fogyás.

És ez tapasztalat. ÉN a futástól és a diétától igenis fogytam. Letojom, hogy vannak nála hatékonyabb módszerek, bizonyára igen. De a láb mindig kéznél van, és ez működik.

Abban megegyezhetünk, hogy a fogyókúra sikerében 80% az étkezés és 20% a fogyókúra. Sose fogsz fogyni, ha rossz dolgokat zabálsz, de hogy a mozgás nem ér semmit, az egyszerűen nem igaz. Csak az a gond, hogy amennyit egy óra futással lemozogsz, azt visszapótlod 4db szaloncukorral. Ezt nem vágja egy csomó diétázó.

2013. dec. 29. 23:39
 13/18 anonim ***** válasza:
Bocs, azt akartam írni, hogy 80% az étkezés és 20% a mozgás.
2013. dec. 29. 23:39
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem tudok teljesen kiegyezni.

Nagyon sok ember fogy, mert sz.ar kajákat eszik, de tart egy kalóriadeficitet. Sokféleképpen lehet fogyni.

Mégis abszolút módon azt pártolom, hogy az ember ne egyen keveset (mert szüksége van tápanyagokra) inkább egyen szénhidrátszegényen de zsírosan, sok-sok zöldséget (ez adja a szénhidrát bevitelt) és minőségi edzést válasszon. A futás nagyon rossz, annyi jó láberősítő gyakorlat van, miért pont a futás kell, ami alig okoz izomösszehúzódást? Tegnap megcsináltam (férfi létemre) egy csajoknak készült sima kis 12 perces lábedzést (aztán kiegészítettem saját gyakorlatommal mondjuk) de tökéletes volt. 12 perc, komolyabbaknak mondjuk duplázva 20-24, ennyi kellene és már egy komoly lábedzést kapunk, youtube videóról, ingyen, időhatékonyan és pont egy nagyságrenddel lesz értelmesebb mint a futás. Azért ez nem kis különbség.

2013. dec. 30. 10:08
 15/18 anonim ***** válasza:
Nem mindegy, hogy aerob vagy anaerob mozgást végzel, és (speciel a fogyás szempontjából) az sem mindegy, hogy mennyi ideig (45+ perc az ajánlott). A futástól valóban nem leszel "izmos" (ha ezt érted a hatékonyság alatt, erre valóban vannak hatékonyabb sportok), de a kitartás és az aerob terhelhetőség ettől növekszik jobban, egy lábedzésnek ezekre a területekre semmi hatása nincs. (Nekem terheléses EKG-n mérték ki a dolgot kb. egy évnyi futás után. Meg lettem dicsérve, hogy milyen jól bírja a terhelést a szívem, látszott az edzések hatása.) Céltól függő, hogy ki milyen sportot űzzön, gondolom. Aki izmosodni akar, az lábazzon.
2013. dec. 30. 11:54
 16/18 anonim ***** válasza:

A kocogás bármilyen céllal is végezve rossz. Hiszen nagyon előnytelenül terheli a térdet, nőknél szerveket tartó szallagokat is. Nincs semmi értelme, amiben pozitív hatást lehet elérni vele azt szinte bármilyen más mozgással is el lehet érni.

Az aerob edzésnek egyébként sincsen jelentősége. 45+ perc időkidobás. A fogyás kizárólag étkezésen múlik, mindegy hogyan edz mellette az ember, saját célunk, hogy az edzésünk minél jobban fejlesszen minket amellett hogy minél kevésbé ártson. Pár év alatt ki lehet nyírni a térdet rendszeres futással, nem éri meg.

A futás egy divat, mint a szakadt farmernadrág.. majd kinövik az emberek, csak több idő kell hozzá.

Érthetetlen, hogy miért megy el valaki kocogni, amikor egész éjjel aerob tartományban van a teste (alszik) a legtöbb ember egész nap (edzésen kívül) aerob tartományban van (ül, sétál munkavégzés közben) és még az edzése is csak ennyi..

Az egyetlen aerob edzés aminek értelme van az a jóga vagy a qigongozás. De csak azért, mert ezeknél nem az a lényeg, hogy mekkora az izomterhelés. De hagyományosabb edzéseknél érdemesebb elhagyni a komfortzónát, és valóban megterhelni az izmokat.

2013. dec. 30. 12:28
 17/18 anonim válasza:
A téma nagyon elment a mozgás irányába, ami fontos, de csak egy tényező a sok közül. Én azt mondom, hogyha bele is kezdesz a Power Platebe, vagy bármi másba, azt se felejtsd el, hogy a táplálkozás legalább 50%ban befolyásolja a fogyást. Olvastam ezen a Sano in Vita honlapon, hogy az edzés mellé kapsz személyi edzőt is, ami nagyon király, vele mindenképpen beszélj majd az étkezési szokásaidról, és arról, hogy mit lenne érdemes lejjebb adni esetleg.
2014. jan. 5. 23:13
 18/18 anonim ***** válasza:
Van az 80% is, az étkezés.
2014. jan. 6. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!