AIP és egyéb táplálkozásról, diétákról mit kell tudni? Honnan szerezhetnék információt? És diagnózist?
Ezek eléggé gyógyértékű dolgok, tehát egyébként gyógyíthatatlannak kinevezett, vagy komoly szteroid kúrákkal 'szinten tartott' betegségek kiváltó okait szüntethetik meg. Mint ilyen, forradalmi jelentőségű téma ami bizonyára csak nagyon lassan kerül majd be a magyar gyógyászatba (használni már használják, csak ha a Marinéninek arthritisze van, nem fognak segíteni rajta mert szteroidot írnak majd fel neki, és nem az áteresztő bél szindrómáját fogják kezelni..)
És hol/hogy lehet diagnosztizálni ezeket a betegségeket korrekten? Áteresztő bél szindróma, stb....
Te honnan tudod ezeket?
Van magyar szakirodalom a témáról, például a tények-tévhitek oldalon.
Én honnan tudom ezeket? Muszáj volt utánanéznem, mert amikor beteg voltam akkor a gasztroenterológusom ezekről nem tájékoztatott :D
Hát mi mást tehettem volna, minthogy megnézem mi a helyzet.. valójában. Csak erre egy napi 10-12 órában dolgozó embernek nem biztos hogy ideje van.. nekem lett rá időm, de jó lenne ha az embereket tájékoztatnák.. mert nem válhat mindenki táplálkozás szakértővé és orvossá..
Konkrétan az ÁBSZ mérhető, cukrok felszívódásával vizsgálható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!