Ismered vagy halottál a paleoid táplálkozásról? Esetleg már átértél rá?
Mik a tapasztalataid?
Mennyire nehéz volt átálnod és kiktatnod azokat az élelmiszereket, amiket nap mint nap ettél?
Illetve lisztet, ami ugye tilos mivel helyettesíted?
Minden amit le tudsz írni erről, szivesen várom.
Hát, én már több mint két éve paleolit táplálkozást folytatok. Soha ilyen egészséges nem voltam és soha ilyen jól nem éreztem még magam életemben. :D Úgyh igen, rettentő káros! XD
Nem volt nehéz átállni, mert fokozatosan tettem. Mivel évek óta émelyegtem étkezések után, nem volt nehéz elhagyni azokat a kajákat, amiktől rosszul voltam (gabona, tej). De magamtól sosem gondoltam volna, h ezektől vagyok rosszul, hiszen mindenki kekszet, pirítóst ajánlott ilyenkor.
A lisztet nem helyettesítem semmivel, mivel nem sütögetek "kenyérpótlókat" és főzelékeket sem eszem, amiket sűríteni kéne. (De maglisztekkel lehet amúgy helyettesíteni.) És amúgy eszem szénhidrátot. Gyümölcsök és zöldségek formájában. :) Ennél többre nincs szüksége a szervezetemnek. Zsírra és fehérjére, viszont annál inkább. Persze, ez már változó, h kinek mi jön be. Életmódtól is függ meg egyéni preferenciáktól is.
Úgy látom a vélemények megoszlanak. Nem tudom, engem meggyőzött Szendi Gábor.Megvásárolom a könyvét. Egy próbát megér.
Biztos nem lesz könnyű lemondani a finom túrós csuszáról, meg a paprikás krumpliról :P, de szép fokoztosan szerintem szépen el lehet hagyni.
Már évek óta nem iszok szénsavas üdítőt, rostosat is csak nagyon-nagyon ritkán.Ha jobban belegondolok, ezeket se hirtelen vontammeg magamtól, hanem egyre kevesebbet ittam, és utánna már eszembe se jutott, hogy vegyek.
Az érdekelne még, hogy a tejet és a tejfölt, meg a lisztet lehet esetleg valamivel helyettesíteni?
Mert így elég nehéz süteményt vagy kelt tésztát sütni.
A cukor nem gond, azt végül is lehet helyettesítreni nyírfacukorral vagy xilytollal.
Ha valaki erről még tud valamit, írja le.
Köszi
Nem attól leszel egészséges ha bedőlsz az ilyen idióta paleolit fanoknak. Meg norbi update meg anyám kínja... Sok agy mosott ember... Sportolni kell erősíteni ezáltal a szívedet az izomzatodat, csontjaidat és egyben a lelked is erősödik.
Attól nem lesz senki sem soványabb vagy egészségesebb ha 10kanál cukor helyett 5kanálal rak a teába vagy egyáltalán nem rak. Nyugodtan egyél fehér kenyeret és bármit amibe van liszt én 8 éve sportolok rendszeresen és sose volt rajtam semmi felesleg napjába 6x eszem délelőtt 3-4szendvicset jó kiadós ebédet és a napok 90%-ban este 10kor vacsorázok. És? semmi bajom nincs ennyit erről a sok hülyeségről.
Aki tolja ezt a paleolit hülyeséget nem fog semelyikünknél se tovább élni ezen nincs mit vitatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!