Fölösleges időhúzásnak érzem az evést, ezért alig eszek. Tudok ezen segíteni valahogy?
Én is így éreztem sokáig, és elment felettem a nap anélkül, hogy ettem volna. Aztán kényszerbetegség alakult ki belőle, mert túlritualizáltam az evést, hasonlóan, ahogy írod: akkor és akkor ehetek, ha ezt meg ezt megcsináltam, stb...De mivel odáig már nem jutottam el, így elment felettem a nap. 31 kg-ra fogytam. Nekem a kórház segített, de egyedül is mehet, mert az, ami a kórházban segített az a kötött napirend volt, formális étkezésekkel.
Pl.: 7:30-kor szigorúan leülni az asztalhoz és enni. 12:00-kor ugyanez. Majd 17:00-kor megint. Nem rohanva, bekapkodva, hanem az asztalnál leülve és csak arra koncentrálva. Azóta is tartom ezt a napirendes módszert az itthoni életemre szabva. A kórházban korán kellett kelni és korán volt vacsora, illetve csak háromszori étkezés.
Nálam most így van a napirendemhez alakítva, 8-kor reggeli, 11-kor tízórai, 13-kor ebéd, 16-kor uzsonna, 19-kor vacsora. Nincs internet, nincs munka, nincs gyerek, kutya, család olyankor...csak a kaja, le kell ülni és abban a 20-30 percben csak azzal foglalkozni. Néha még a mobilomat is kikapcsolom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!