A paleoban mi a gond a burgonyával?
Nem vagyok paleos: Nem is értek hozzá. De azt tudom, hogy a CH tartalmon kívül a paleo-nak az a baja a burgonyával, hogy áteresztő bél jelenséget eredményezhet.
itt a mi szakértőnk a fórumon! :)
így van.
Az, hogy a burgonya a Sátán műve.
(Másik elnevezése a 'krumpli', a 'krom' és 'le' szavak összetételéből alakult ki, ami latinul annyit tesz 'ördögi gyökér'.)
Rugdossatok meg nyugodtan, de amúgy ma pont foglalkoztam a burgonyával és..
Kicsit eltekintgetve attól, hogy szaponinokat tartalmaz, tönkreteszi a bélfalat.. meg hogy jujj szénhidrát, igazából lehet ám, hogy alkalmanként belekerülve az étrendbe egyszerűen nem fogja megrövidíteni az élethosszt. Vagy nem fog béláteresztést előidézve.. alkalmanként fogyasztva.
Mondjuk egy autoimmun betegnek nem ajánlanám, alkalmanként sem. Főleg, hogy pont a krumpli helyett nagyon nagyon jó alternatív zöldségek vannak: sütőtök, zeller, paszternák. Az a kár, hogy a krumplit lehet jól helyettesíteni, a búzát meg nem igazán..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!