Lisztérzékeny vagyok, és véletlenül glutént ettem. Mennyire nagy gond ez?
Februárban derült ki, és nagyon szigorúan betartottam a diétát. Az ellenagyagszint akkor igen magas volt, de augusztusra teljesen kiürült.
Mindig annyira figyelek, erre most épp nekiálltam egy halkonzervnek, és látom, hogy ott az összetevői között a búzakeményítő. Mindig elolvasom, de ennek pár hete megváltozott a csomagolása, nem gondoltam, hogy az összetevői is. Szerintem 2 ilyen konzervet ettem meg az utóbbi 1 hónapban, ez lett volna a harmadik, de ebből is ettem egy kicsit.
Most nagyon rosszul érzem magam :(. Mármint amiatt, hogy elhibáztam, pedig mindig úgy figyeltem. Mit tehetnék? Most elrontottam az egészet?
Szerintem most csak azért vagy rosszul, mert megláttad, hogy ez történt, és megijedtél, kb. "bebeszéled" magadnak.
Nem azt mondom, hogy mostantól a diéta ellenére ilyesmit kell enned, de ettől az egytől az ég világon semmi bajod nem lesz.
Gondold el, hogy mielőtt kiderült volna a problémád, gondolom simán ettél mindent, és akkor sem haltál bele. Most nyilván egytől akkor pláne nem fogsz!
Van egy kis lelkiismeret furdalásod. Nem lesz tőle semmi bajod, gyakorlatilag mivel ilyen ritkán fogyasztottad még az ellenanyagszintedet sem emelte meg, nem hogy a bélbolyhokban bármi eltérést okozott volna.
Nyugi, minden rendben van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!