Gyomorfekélyre és gyomorsavra mondanátok lugosító gyümölcsöket?
Figyelt kérdés
2013. nov. 5. 20:34
1/9 anonim válasza:
Citrom. Bármilyen döbbenetes, az lúgosít.
2/9 anonim válasza:
Igen, a savak tipikusan lúgosítanak. Ha ennél hülyébb volnál elmehetnél porcicának...
Gyümölcsönek nincs lúgos kémhatása, egyserű íz alapján érezhető, mert a sav savanyú, a lúg meg szappan ízű. szappan ízű gyümölcsöt meg nem nagyon veszel. Azt a faxságot meg ne is tesség előhozni, hogy a szervezetben majd átalakul, mert ilyen nincs. Vagy pedig egyenlettel tessék szemléltetni!!!
3/9 anonim válasza:
Ne gyümölcsöt próbálj, hanem szódabikarbónát.
4/9 A kérdező kommentje:
A szódabikarbóna gyomorgyilkos. A gyümölcsökkel bajban vagyok, mert sajnos nem igazán szeretem öket. Gyomorfekélyem és sok gyomorsavam van, nem mindegy hogy mit eszem de most érzem hogy muszáj valamilyen gyümölcsöt ennem mert enyhébb vitaminhiányom van. Narancs pl aznap mikor eszem jó, de másnap ég töle a gyomrom egész nap. Mangót szeretem, a mandarint is és egy féle almát. De ezeket is ritkán eszem. Van hogy 2-3 hónapig semmilyen gyümölcsöt nem kívánok, de most a vitaminhiány miatt muszáj rávennem magam. (csak a gyomorsav meg a fekély miatt nehéz eltalálnom hogy mi a jó)
2013. nov. 5. 20:54
6/9 anonim válasza:
Fekélyre sovány párolt húsok, sós krumpli, párolt rizs, krumplipüré. Ezekhez különböző kompótokat ehetsz (alma, körte, őszibarack), de nyugodtan ehetsz meggykompótot is. A nyers gyümölccsel nagyon csínján kell bánni! Nekem 10 évig volt fekélyem, ezek az ételek beváltak.
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tippeket, tanácsokat. :-)
2013. nov. 5. 21:59
8/9 anonim válasza:
Szia!Érdemes lenne kipróbálnod a stabilizált natur aloe vera italt.Egyik ismerősöm nemrég kezdte el inni és pár nap után már jelentősen javult a refluxa, a sok savtól a gyomorfájdalma.Ha nem szereted a gyümölcsöket, akkor pótold a vitaminokat gyümölcskivonatokkal.A vitamnpótlás ma már gyümölcsfogyasztás mellett is szükséges, mert egyre kevesebb található bennük.Eleve napon érlelt szezonális gyümölcsöket kellene fogyasztani, amikor a legtöbb vitamint tartalmazzák.A déli gyümölcsöket éretlenül szedik le és mesterségesen, gázokkal érlelik, így azokban se sok minden van. Jobbulást!
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :-)
2013. nov. 6. 08:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!