Cukor beteg vagyok (14-et mértek). Milyen gyümölcsöket szabad fogyasztanom? Folyadékbevitel mennyiség? Nasi? Pl:ropi Kenyeret milyet szabad ennem és menyit? És tabletát szedek a cukromra napi 2x1-et.
Orvosok nem mondták? Van külön diabétesz rendelő.
Anyukám is cukros és a következőt mondták neki:
gyümölcsből csak a savanyú fajtát egye pl. citrusok, alma, ilyesmi.
Banán, körte, szilva édes csak elvétve, kicsit, de akkor a napi szénhidrátba építse bele.
Szőlő tilos! A szervezet szőlő cukorrá alakítja a cukor féléket és azonnal felveri a cukorszintet.
Fehér kenyér és fehér liszt felejtős.
Napi két zsömlét javasolnak.
Durum tészta, rozslisztes, korpás dolgok.
Abonett, puffasztott rizs.
Fontos, hogy ne hízz el mert az tovább növeli a cukorszintet akárcsak az idegeskedés.
Fontos a mozgás, az alacsony szénhidrát és zsírtartalmú ételek.
Egyébként meg ha beütöd a gugliba, hogy cukorbetegek étrendje akkor tudsz mazsolázni.
Egyébként meg ha másnak nem de legalább a házi dokidnak fel kellett volna világosítania.
Történet rólam: annó én is cukros voltam :)
Szűleim nagyon egyszerűen oldották meg, nem kaptam csokit.
Elején szenvedtem, sírtam (pici voltam még) teltek a hetek, hónapok. Elmentem vérvételre, láss csodát: 4.5 (az a normális cukor szint) de akkor nekem barnacukorral csinált anyukám mindig mindent. Szóval nyírfa vagy barnacukor, és vigyázz magadra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!