Ez megfelelő táplálkozás egy 16 éves számára?
16 éves fiú vagyok, 183 cm és sajnos csak 57 kg :( Eddig mindenféle hülyeséget ettem a sajtos rúdtól a pudingig.
Most elkezdtem változtatni az étrendemen.
Iskolába két szendvicset viszek, sima szalámival és vajjal. + Croissant
Ha hazaérkezek kb fél 3-3 körül eszek néhány pogácsát, 1 óra múlva pedig mindig valamilyen főétel van. Általában rántott vagy sült hús krumplival, vagy rakott krumpli, mindig ilyesmi.
Közbe eszek valamilyen pékárút, és banánturmixot.
Estefelé megeszek 1 vagy 2 db tojást, előtte pedig 2 szelet szalonnát, vagy kolbászt.
Ezt az életvitelt 2 hete folytatom és elég jól érzem magam, ennyit bír a kapacitásom. Semmiből sem eszek sokat, csak átlagosan. 1 héten 2x vagy 3x lejárok kondizni is.
Ez szerintetek megfelel egy alapétrendnek? Mert fogok venni táplálékkiegszítőket is, csak hát a por nem minden, az étrend az alapja mindennek.
köszi előre is.
nem megfelelő. Én egy ilyen dolgot nem ennék, mint te.
Minden felsoroltál, ami egészségtelen...pl. croissant, kolbász, szalonna.
Rántott hús és sült hús sem normális kaja. Főleg, hogy általában az van. Csak fehérje és zsír van benne, de ez kevés!
Ami hiányolok az sokkal több, és amiket rendszeresen bele kellene tenned az étrendedbe!
--teljes kiűrlésű pékárúk
---gyümölcsök, zöldségek (te finomliszten és húson kívül nem eszel semmit)?
---tej, napi fél liter, joghurt, sajt, kefír.
---tojás, hal.
főzelékek, vagy hús salátákkal és bármilyen körettel.
Szerintem iszonyú módon elégtelen a táplálkozásod, rostokat, vitaminokat nem juttatsz a szervezetedbe!!!
Azokat nem vitamintablettával kell bevinni!
Ha most ilyen, akkor ezelőtt mi volt? Csoki chips és kóla?
tej, tojás, sajt ezek nálam alapok de nem írtam le épp ezért, mert már születésem óta eszem ezeket.
Életmbe 30x vagy 40 ihattam Colat, vagy ehettem Chipset...
Mi volt eddig?
Hát tízóraira kb semmi, délután lenyomtam sajtos rúdat, meg a szokásos főételt, vacsorára meg tejszelet meg tej. és vagy piritos
kb igy
igen, a gyümölcsök, zöldségek, tejtermékek nagyon hiányoznak.
de ennyi fehérje kell egy fejlődésben lévő fiú szervezetének, csak tényleg nem lenne muszáj mindennap húst enni, lehetne joghurtot, sajtot, tejet is.
Hát nagyon nem jó,se zöldség se gyümölcs?
Csináld így:
Suliba vigyél szendvicset 2db-ot, tegyél bele vajat,felvágottat,mehet sonka,párizsi,szalámi is akár,rá saláta,uborka,paradicsom,paprika.A burkolóanyag legyen rozsos,vagy magvas,ne sima fehér.Mellé vigyél gyümölcsöt,mondjuk 2 alma,vagy 2 banán, 2 narancs,ahogy tetszik de ez legyen változatos.
Nemtudom szoktál e reggelizni,de ha nem akkor ehetsz műzlit,ne a csokisat,hanem a gyümölcsöset,vagy ami kukoricás,sok sok tejjel:)
Ha hazaérsz, jó vágj be 1-2 pogit,de a főételnél egyél levest mindig,ne túl zsírosat,finom nagyon a zöldségleves is hidd el.És a második jesszus,magadnak főzöl vagy mi?Nemigaz,hogy nemtudtok mást főzni:DKell a főzelék igenis,oké tudom a hús nagyon fini én is imádom ,de mellé ne mindig rizs vagy krumpli legyen,legalább heti 4x zöldség vagy gyümölcs köret legyen,saláta,főzelék,krém mittomén.
Aztán uzsira oké a banánturmix, meg a pékru,de az este förtelmes,akkor már ne vágj be ilyen, a szemem kettéáll,csoda,hogy tudsz aludni,ezeket hagyd ki légyszi,edd máskor de ne estére,majd megnézheted magad 40 évesen jó kis zsíros szívvel.
A kondi ok,a többi mehet:D
Ada és Abigél:))(csak mert kismamaként írok:)
Igen, sok teljes kiőrlésű gabona, meg zöldség-gyümölcs!
Nyugodtan ehetsz mértékkel szalonnát, kolbászt is, de ne este, mert nehezen emészthetők, és nem jól alszol tőlük. De még mindig jobb választás, mint az adalékanyagos párizsik, virslik!
Annyit tennék még hozzá, hogy a tejjel vigyázz, ne igyál belőle túl sokat, mert a legtöbb ember gyomra nem tudja rendesen feldolgozni, és a túladagolása emésztési problémákhoz is vezethet! Ha már tejtermék, inkább válaszd a savanyítottakat (kefír, joghurt...).
Táplálékkiegészítők alatt mit értesz? Mert ha vitaminok, ásványi anyagok akkor ok, de ha ilyen fehérjeturmixra gondoltál (amit a kondisok isznak) akkor arról mondjál le, mert nagyon ártalmas!
Én gyomrom mindent megemészt, bármikor, nincs lehetetlen előtte :) Volt olyan, hogy 1 szál kolbászt ettem meg 11kor jobban aludtam mint valaha :)
Igen, ezekre a táplálékkiegészítőkre gondoltam, de ezek állítolag nem ártalmasak, elég sok sportoló szedi, és nem panaszkodnak, és már elég régóta bent van a köztudatban
"Én gyomrom mindent megemészt, bármikor, nincs lehetetlen előtte :) Volt olyan, hogy 1 szál kolbászt ettem meg 11kor jobban aludtam mint valaha :) "
Egyszer megunja és nem tűr tovább!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!