Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit gondoltok erről?

Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Van egy 13 éves lányom. Másfél éve evészavarral küszködünk. Egész nyáron kórházba volt. Nem nagyon tudtak rajta segíteni. Egyszerűen már félek ránézni, kiáll minden csontja. A kórházba rendszeresen jár vissa kontrollokra, kicselezi az orvosokat. A jelenlegi súlya 25 kg a 145-8 centijéhez. Ez ténylegnagyon kevés? Köszönöm. Egy kétségbeeset édesanya.
2013. okt. 27. 12:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Rettenetesen kevés :(

Gondolom már mindenről meséltek neki, amivel ez a betegség járhat...számomra az a legelrettentőbb, hogy meddővé válhatsz, és kihullhatnak a fogaid, hajad.

Próbálj sok megrázó, anorexiáról szóló dokumentumfilmet mutatni neki, hogy megértse, a teste nem játék.

De elsődlegesen ez egy lelki és nem testi probléma, így ki kéne deríteni, hogy mitől alakult ki. Én ajánlanék természetgyógyászt is, esetleg kineziológust, már csak azért is, mert itt nem neki kéne beszélnie(amit gondolom nem nagyon szeretne), hanem a teste válaszol helyette.

Kellene valami olyan elfoglaltságot keresni, ami boldoggá teszi(pl. táncolhatna, vagy lovagolhatna stb.). Vagy ha esetleg régóta vágyik egy háziállatra, kaphatna egyet, így elterelné a figyelmét egy kicsit önmagáról és vidámabbá tenné, hogy gondoskodhat egy élőlényről, szeretetet kaphat tőle.

Tölts vele sok időt, beszélgessetek minél többet.

Szorítok értetek!

2013. okt. 27. 12:32
 2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a gyors választ! Nagyon szeretne valamit sortolni, csak az a baj, hogy az orvosok nem engedik, a fizikai állapota miatt (persze ő egész nap tornázik, ugrál). Kisállata is van, amit nemrég kapott. Nagyon makacs leányzó, mindig próbálok vele nyugodtabban beszélgetni, de teljesen bezárkózott, csak kiabálni tud velem. Amikor hazjöna suliból, nem szól semmit, hogy milyen volt a suli, felmegy a szobájábaés magára csapja az ajtót. Nem eszik iszik semmit, hiába kérlelem, a kalóriákat számolgatja. Egyszerűen nemérti meg hogy ebbe bele is halhat. Nagyon aggódom érte, és ezt ő is biztos látja. Már hozzá sem merek szólni, mert bármivel megbánthatom.
2013. okt. 27. 12:51
 3/5 A kérdező kommentje:
Már nagyon sok orvosnál próbálkoztunk, de hiába. A lakásban még az összes tükröt is leszedtem, hogy ne nézegesse magát, mert sokszor látom hogy azt csinálja.
2013. okt. 27. 12:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Pedig szerintem valamilyen mozgás tényleg jót tenne, ha így is úgy is egész nap ugrál, hogy ledolgozza a kalóriákat, akkor ezt tehetné legalább valami olyan formában, ami örömet is okoz neki.

Csak feltételként megszabhatnád, hogy minden óra előtt és után egyen meg valamit, 100-100 kalória értékben(legalább).

2013. okt. 27. 13:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Ezt még szerettem volna korábban elküldeni, de nem találtam. Mutasd meg a lánykádnak, szerintem elég megdöbbentő.

http://www.youtube.com/watch?v=sz-nPMTXduo

2013. okt. 27. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!