Mit gondoltok erről a megállapításról?
Figyelt kérdés
Egészségileg is és gazdaságilag egyaránt. " Megállapítást nyert, hogy a lakossági sófogyasztás 70 %-a a feldolgozott élelmiszerekből származik. Már egy szelet felvágottas, sajtos kenyér elfogyasztásával elérjük, sőt túl is lépjük a WHO által ajánlott, 5 gramm/napi sóbeviteli értéket anélkül, hogy megsóznánk. Ebből is látszik, hogy ha egyáltalán nem használunk sót sem ételkészítés során, sem utánsózásra, akkor sem kell tartanunk attól, hogy alacsony lesz a sóbevitelünk." (Richter Patika 2012 Tavasz) Sőt, már így is az ajánlott érték többszörösét visszük be, viszont sótlanul ízetlenek az ételek, különösen a magyar emberek számára. Ezt az áthidalhatatlannak tűnő akadályt oldja fel a Vivega magyar szabadalom, mely úgy sós, hogy közben nem rombol. ÉLETTANI ARÁNYBAN tartalmazza a nátrium mellett, a szív munkáját segítő, érfalakat védő, vesét kímélő kálium és magnézium vegyületeket, antioxidánsokat. Joggal mondható el róla, hogy só, de nem só, finom és nem tilos!2012. júl. 12. 11:08
1/1 anonim válasza:
szerintem az a baj, hogy a bolti kajákat túlsózzák...kivenni meg nem lehet abból..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!