Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Paleolit követőitől kérdezném...

Paleolit követőitől kérdezném miket esznek?

Figyelt kérdés
Szeretnék mondjuk egy heti reggeli, ebéd és vacsora menüt látni hozzávalókra kivetítve!

2013. okt. 18. 23:30
 1/8 anonim ***** válasza:
Paleolitikum?
2013. okt. 18. 23:34
 2/8 A kérdező kommentje:

Azért kérdezem, mert ezeket Ti nem esztek:

lisztfélék, tejtermékek, feldolgozott húsok (szalámik, felvágottak, szalonna és ilyesmi), magas szénhidráttartalmú zöldségek (krumpli, kukorica, bab)magvakat sem, ezért kenyeret sem. És semmi boltban kapható dolgot elvileg a húson és zöldségen kívül.

Akkor mi a bánatot esztek?

Mert naponta hús + zöldség natúr, mert akárhogy szórsz rá fűszert (amit jelzem szintén nem ismert az ősember) unalmas maszlag egy idő után, undorral enném meg!

Az ehető dolgok 90%-át kizárja az étrend. Mi a fenét esznek a paleosok? És élvezik az étkezést vagy csak lenyelem mert üzemanyag? :(

Azt mondják mert az ősember is ezt ette. Egyrészt honnan tudják nem voltak-e betegesek, másrészt jó hogy ezt ette, mivel még buta volt és nem ismert semmi mást csak amit látott. A húst is nyersen kéne enni, mert még nem ismerte a tüzet? Nem tudom ki találta ezt ki....

2013. okt. 18. 23:36
 3/8 A kérdező kommentje:
Paleolitikum ... köszi az értelmes, bő választ, most aztán marha okos lettem. Ha valaki nem tud egy komplett normális választ összehozni, inkább ne írjon semmit, köszi.
2013. okt. 18. 23:39
 4/8 anonim ***** válasza:
Ez a szó jutott eszembe, mivel nem is hallottam még eddig a paleolit táplálkozásról.
2013. okt. 18. 23:43
 5/8 anonim ***** válasza:
ELNÉZÉST
2013. okt. 18. 23:46
 6/8 Mi közöd Tőle ***** válasza:

Magvakat eszünk, kivéve a földimogyorót és lehet még van 1-2 amit nem szerencsés. Talán a paradió, de az is csak a magas szeléntartalma miatt. Ha nem lehetne magvakat enni, akkor hogy készülnének a paleó kenyerek és sütemények?

Az egy más kérdés, hogy az én magfogyasztásom nem túl jelentős, heti 1-2 zacsi (7dkg) mandula maximum. Egyszerűen nincs többre igényem. Nem eszem paleó kenyeret, meg sütit sem.

Nem akarok itt nagyon nagy monológot írni, de ha ennyire érdekel és ilyen szegényes a fantáziád, akkor itt egy napi étrend:

R:Zsíron,hagymán sütött rántotta 4 tojásból, paprikával, paradicsommal.

E: Valamilyen sült zsíros husi (tarja,oldalas,dagadó... stb) Valamilyen savanyúsággal

V: Zöldség, gyümölcs, de akár a reggelit, ebédet is meglehet ismételni, éppen mihez van kedvem.

A mennyiség pedig annyi, hogy jól lakjak vele.

2013. okt. 19. 12:17
 7/8 A kérdező kommentje:

Nekem rettenetesen hiányozna a kenyér, a friss, puha, ropogós héjú például a reggelid mellé. A sütemények néha... A tésztafélék, krumpli, és a rizst is nagyon szeretem.

Ha minden nap húst ennénk, fél hónap után nem lenne mit ennünk a minimál bérünkből. Pl. ma borsóleves volt kelt tésztával, mert erre futotta, ez volt a hűtőben, fagyóban, itthon. Nem tudom elképzelni, hogy ugyanolyan változatosan esznek, mint az aki mindent eszik, és hogy akármelyik kisboltban megkapja a hozzávalókat, meg hogy kijönnek annyi konyhapénzből mint mi.

Nem. Nem akarok paleós lenni. Csak érdekel mit esznek nap mint nap. De megint csak 1 napos menüt kaptam, amit én is le tudok írni...

2013. okt. 19. 19:05
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Erről, elég vastag szakácskönyvek vannak Mezei Elvírától, és Szendi Gábortól. Nagyokat lehet enni.

Azt írod, nem bírnád ki, hogy nem eszel kenyeret. Először is van paleo kenyér.30 perc alatt elkészítheted!Sőt nálunk főzőiskola is van. Sok húst eszünk. A hüvelyeseket nem a CH miatt nem lehet.

Ha, cukorbeteg lennél, akkor sem ehetnél sok mindent!!

Javaslom a googlit.. Ott lehet nézelődni..Sok sikert!!

2013. okt. 20. 06:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!