Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi a különbség a sima cukor,...

Mi a különbség a sima cukor, és a gyümölcscukor között? A gyümölcscukor nem hizlal annyira?

Figyelt kérdés
2009. nov. 8. 12:12
 1/4 anonim ***** válasza:
A gyümölcscukor 3-szor édesebb, mint a sima, ezért kevesebb kell belőle.
2009. nov. 8. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

mert másfajta cukor és máshogy épül fel. van pl dextróz, maltodextrin, fruktóz, glükóz, stb.

kémia :)

2009. nov. 8. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

A "sima" cukor így néz ki: [link]

A gyümölcscukor meg így:

[link]


A részeltesebb biokémiába, hogy mi mért van nem éri meg bele menni, mert egyesek könyvet írtak róla, szóval nem 5 perces téma:)

2009. nov. 8. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

12:50-esnek:

A "sima" cukor nem a laktóz (az tejben van), hanem a répacukor, azaz a szacharóz (nem összekeverendő a szacharinnal).

Amúgy a fruktóz monoszacharid (1 szénhidrát egységből áll), míg a "hagyományos" cukor diszacharid (2 szénhidrát egységből áll, egy glükóz és egy fruktóz molekulából).

Magyarul, mindkettő egyformán édes, de a "hagyományos" cukorban 2x több az energia, ill. 2x jobban megemeli a vércukor szintet.

2009. nov. 8. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!