Mi a különbség a sima cukor, és a gyümölcscukor között? A gyümölcscukor nem hizlal annyira?
Figyelt kérdés
2009. nov. 8. 12:12
1/4 anonim válasza:
A gyümölcscukor 3-szor édesebb, mint a sima, ezért kevesebb kell belőle.
2/4 anonim válasza:
mert másfajta cukor és máshogy épül fel. van pl dextróz, maltodextrin, fruktóz, glükóz, stb.
kémia :)
3/4 anonim válasza:
4/4 anonim válasza:
12:50-esnek:
A "sima" cukor nem a laktóz (az tejben van), hanem a répacukor, azaz a szacharóz (nem összekeverendő a szacharinnal).
Amúgy a fruktóz monoszacharid (1 szénhidrát egységből áll), míg a "hagyományos" cukor diszacharid (2 szénhidrát egységből áll, egy glükóz és egy fruktóz molekulából).
Magyarul, mindkettő egyformán édes, de a "hagyományos" cukorban 2x több az energia, ill. 2x jobban megemeli a vércukor szintet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!