Hogyan lehet csökkenteni az ételek vércukoremelő hatását?
Figyelt kérdés
Tényleg úgy van, hogy tejtermékekkel, húsokkal kell együtt enni a magasabb szénhidrát tartalmú ételeket?
Szeretnék főzeléket is enni, de az valamiért nagyon gyorsan emeli a vércukrot. Esetleg, ha nem csak lisztel sűrítem, hanem teszek bele tejfölt is, akkor kevésbé emeli?
Hozzáértők, segítsetek! Köszönöm.
2013. szept. 14. 10:22
1/4 Szintiszoli123 válasza:
Ha a szénhidrátot zsírral és fehérjével együtt fogyasztod, lassítja a felszívódásuket. A tuti azonban az, ha sok magas rosttartalmú zöldséeget eszel hozzá, illetve eleve magasabb rosttartalmú CH-kat választasz. Pl. Teljes kiörlésű liszt, barna rizs, durum tészta.
2/4 Szintiszoli123 válasza:
Asszem nekiszaladok még egyszer, mert egyértelműsítenem kell. Szóval a fehérje és a rost a CH-val együtt fogyasztva lassítja a CH felszívódását. Ezáltal nem üt be olyan gyorsan vagyis nem emelkedik meg annyira a vércukorszint. A hüvelyesekben sok a rost, ezért alapból alacsony a glikémiás indexük. De úgy van, ahogy mondod. A liszt a gyors vércukorszint-emelkedés irányába hat.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Akkor a tejfölös dolog működhet?
2013. szept. 14. 16:37
4/4 Szintiszoli123 válasza:
Megfigyeléseim szerint a zsír lassít a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!