Köszvényes ember ha súlyt szeretne csökkenteni erősödnek az izületi fájdalmai?
Életmód váltással egybekötve csökkentem a kalóriát, lassú súlycsökkenést tervezek. A magas purin tartalmú ételeket is mellőzöm. Én úgy tapasztalom, hogy a lábfájdalmaim erősödnek.
Lassú súlycsökkenéskor a szervezet a tartalékaihoz nyúl, ez okozza a fájdalmat? Ilyenkor nem a bevitt tápanyag számít. Mennyi ideig tart ez az állapot?
Keresem az okát a lábfájdalmaimnak. 400 fölötti volt a húgysav szintem vérvételkor. Most már az étkezéseimnél azt is figyelembe vettem, hogy a köszvényes embernek a többszöri kis mennyiségű étel fogyasztását ajánlják. Főzelékek, savanyított tejtermékek, zöldségek, gyümölcsök amit fogyasztok.
Van olyan időszak is amikor nem érzem hogy fáj a lábam térdtől lefelé. Aztán egyik napról a másikra mozdulni sincs kedvem, annyira fájnak a lábaim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!