Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miert akarok mindig enni?

Miert akarok mindig enni?

Figyelt kérdés

Nagyon durva..MINDIG enni akarok. De nem az, hogy ehes vagyok, hanem inkabb a szam kivanja az etelt. Pl. Ha ejszaka felkelek mondjuk pisilni van, hogy nem birom megallni es bekapok valamit. Ha reggel felkelek mar az az elso, hogy rohanok kajaert. Ha nem vagyok ehes, akkor alig varom, hogy vegre megehezzek es joizuen leuljek enni. De ez ritkan tortenik meg, mert addig nem birom ki es mindig eszek ezt-azt es akkor mar meg se ehezek. Sot, sokszor hasfajas lesz a vege, m.ert egy kis csoki egy kis joghurt, alma, keksz barmi johet csak egyek valamit. Mellesleg rettegek a hanyastol, utalom a hasfajast es a hasmenest es ha osszeeszek mindent es utana megfajdul a hasam akkor meg buntudatom van, hogy mekkora hulye voltam. De tenyleg folyamatosan az evesen jar az eszem es nem csak, ha unatkozok, hanem akkor is, ha elfoglalom magam massal. Van, hogy ora kozepen kezdek el enni es nemerdekel, ha kivag a tanar, mert nekem ENNEM KELL! Ha valaki eszik mellettem es nalam nincs etel akkor meg tudnam olni csak, hogy adjon belole. Nem vagyok terhes! Mitol van ez? Regota ez megy.

15L

2013. szept. 11. 19:45
 1/7 anonim ***** válasza:
Ezt túlevési zavarnak hívják. Többnyire lelki okai vannak, általában kisgyermekkorra vezethető vissza. Pszichológus kellene, ha tudatosan nem tudsz rajta uralkodni.
2013. szept. 11. 19:50
 2/7 A kérdező kommentje:

Igazabol, ha nagyon nagyon muszaj akkor talan kibirom, hogy ne egyek, de nagyon nehez.

Egyszer itthonhagytam a kajam es anap vegen mar sirni tudtam volna. Majd hazajottem kezetmostam es szinte remegtem az etelert

2013. szept. 11. 19:55
 3/7 anonim ***** válasza:
Tudatosan kell figyelned arra, hogy a gondolataid ne az evés körül forogjanak. Egyébként szó szerint bármit megennél? Tehát ez nem csak a kedvenc kajáidra igaz, hanem semleges, vagy épp nem annyira szeretem kajákra is?
2013. szept. 11. 19:59
 4/7 A kérdező kommentje:
Szinte barmit. Amit nagyon utalok azt nem birnam lenyelni, de multkor az egyik osztalytarsam vett valami mogyoros valamit es megkinalt es nem igazan izlett, de megis csak ettem es ettem.
2013. szept. 11. 20:05
 5/7 anonim ***** válasza:
Akkor próbálj meg uralkodni magadon. Hogy semmivel sem lesz neked jobb, ha azt az ételt megeszed. Hogy tulajdonképpen nem is vagy még éhes. Ha nagyon rossz, egyél egy almát (legyen nálad néhány), mert az nem hizlal, de azért rágni kell. Viszont ne nyúlj mindig almához, tartogasd tízóraira, uzsonnára, vagy létszükségre, amikor mást szeretnél már enni, de még nincs evésidő. Iskolán kívül pedig rágj cukormentes rágót, hogy lefoglald a szádat. És tessék tudatosan enni. Naponta 5-ször, keveset, egészségeset, és nem addig, hogy kipukkadj, mert hosszú távon ennek nagyon rossz következménye lesz. Kérd anyukád segítségét, hogy te ezt szeretnéd, ne vegyen nasit, vagy dugja el úgy, hogy ne találd meg, ne csomagoljon el sok kaját, stb.
2013. szept. 11. 20:28
 6/7 anonim ***** válasza:
És próbálj meg mindig ugyanabban az időben enni! Pl. reggel 7-kor reggeli, 10 órai szünetben egy alma, 2-kor ebéd, 4-kor alma, 6-7 óra körül vacsi, és utána már ne egyél! Ha nagyon kivagy, egyél egy almát éjszakára, vagy egy jó nagy pohár vizet.
2013. szept. 11. 20:30
 7/7 anonim ***** válasza:
Az almát felkockázhatod, hogy tovább tartson és megeheted villával. Ha teszel rá citromlevet, vagy egy fahéjat, máris más íze lesz.
2013. szept. 11. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!