Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 0% cukor, csak 0.9 kcal/100...

0% cukor, csak 0.9 kcal/100 ml +B6 vitamin energiamentes szénsavas üdítőital. Ez egészséges?

Figyelt kérdés

2013. aug. 16. 11:25
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez így igen. Remélhetőleg nincs benne sok egyéb adalékanyag(ízfokozó,színezék,tartósítószer).
2013. aug. 16. 11:52
 2/9 A kérdező kommentje:
Még annyi van kiemelve, hogy tartósítószert nem tartalmaz.
2013. aug. 16. 12:01
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha nincs benne cukor, mivel van édesítve? Mesterséges édesítők azért nem feltétlenül egészségesek. Ha Steviával, akkor oké. Aromát, színezéket mit tartalmaz? Egyáltalán nincs benne tartósítószer, vagy csak mesterséges nincs?

Ha leírod a konkrét összetételt, könnyebben megmondjuk.

2013. aug. 16. 12:41
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem, semmilyen szénsavas üdítőital nem egészséges!
2013. aug. 16. 12:56
 5/9 A kérdező kommentje:
Emulziós aroma, sűrítőanyag: gumiarábikum, glicerinészterek természetes gyantából, antioxidáns alfa-tokoferol, savanyúságot szabályozó anyag, citromsav, aszkorbinsav, édesítőszerek: nátrium-ciklamát, szacharinát, aceszulfán K, aszpartman, fenil-alanin forrást tartalmaz.
2013. aug. 16. 12:57
 6/9 anonim ***** válasza:

Ez egy mocsok, szépen csomagolva, egy kis vitaminnal.

Nem értem a kérdést, hogy lehet feltételezni valamiről hogy egészséges-e, amikor az vízből és adalékanyagokból áll. Nem, egészséges az ami az alap étrendedet alkotná - húsok, zöldségek, tengeri állatok, gyümölcsök, magok, gombák (nyilván nem a mérgezők).

Egy élelmiszeripari moslék nem tartozik közéjük, legjobb esetben nem túl káros.

2013. aug. 16. 18:35
 7/9 A kérdező kommentje:
Akkor mit igyak, ami nem víz, de egészséges?
2013. aug. 16. 18:41
 8/9 A kérdező kommentje:
Tehát mindegy lett volna ha nem iszok semmit, mert én ebből megittam másfél litert.
2013. aug. 16. 18:56
 9/9 anonim ***** válasza:

A víz, illetve a laza gyógynövényekkel áztatott víz (tea) ami egészséges.

A gyümölcslevek már viszonylag sok cukrot tartalmaznak (bár legalább természetesek) a cukrozott, adalékozott italok pedig.. azok is vizek, csak adalékanyagok miatt más ízük van. Kérdés, hogy ezek az adalékok hogyan hatnak ránk. Én most nem írom, hogy feltétlenül károsak, csak valószínűleg..

2013. aug. 16. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!