Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lisztérzékenyeknek mivel...

Lisztérzékenyeknek mivel lehet pótolni a gabonát?

Figyelt kérdés
A táplálék piramisban majdnem legalul van szóval elég fontos.

2013. júl. 27. 10:29
 1/10 anonim ***** válasza:
Kukorica lisztet megehetik
2013. júl. 27. 10:41
 2/10 anonim ***** válasza:

Keress fel dietetikust!

Van bőven lehetőség.

2013. júl. 27. 10:45
 3/10 anonim ***** válasza:
A www.liszterzékenyek.hu, www.liszterzekenyek.lap.hu kell olvasgatnod, mert ezt te egy válaszból nem tudod meg. Annyi mindent kell olvasni róla. Ott levelezhet emberekkel, + rengeteg infó van fent.
2013. júl. 27. 10:47
 4/10 A kérdező kommentje:

oké,köszi:)

a kukorica lisztes kenyér is gabonának számít??

eléggé kezdő vagyok

2013. júl. 27. 10:50
 5/10 Ikonstar ***** válasza:

Rengeteg terméket találsz, amit lisztérzékenyek ehetnek. Vannak lisztek, kenyérporok, száraztészták, sütemények, édességek stb.

Kenyeret készen is vehetsz, de könnyen megsüthető otthon is. Sok boltban árulnak ilyen termékeket. Vannak nagyobb választékkal randelkező, többnyire kisebb szakboltok, de hipermarketekben is találsz néhány terméket (Pl: TESCO).

A neten sok mindennek utánaolvashatsz. Rengeteg recept is van. Ami nehézség, az az, hogy készételek, pizzák, hamburgerek és társaik csak nagyon elvétve vannak gluténmentes változatban az éttermekben.

2013. júl. 28. 17:26
 6/10 Ikonstar ***** válasza:

Fontos, hogy a kezdeti bizonytalanságban nagyon figyeld a gluténmentes emblémát (áthúzott kalász) és az allergén összetevők listáját a termékek csomagolásán!

Nem a gabonát és a lisztet kell kerülnöd, hanem a glutént. Ami búzát, rozsot, zabot és árpát tartalmaz, az nem jó. Figyelni kell erre italoknál is. Például glutént tartalmaz(hat) a sör, a whiskey, a vodka, a gin stb. is.

2013. júl. 28. 17:30
 7/10 anonim ***** válasza:

Nem, bolti kukoricakenyeret nem ehetsz, mert az nem csak kukoricából készült.

Liszterzekeny.hu-n a startcsomagot feltétlenül olvasd el!!!

Majd csatlakozz valamelyik fb csoporthoz, pl. gluténmentes konyha... nevű :)

2013. júl. 28. 21:01
 8/10 A kérdező kommentje:
köszi
2013. júl. 29. 09:16
 9/10 anonim ***** válasza:

szia!

én lisztérzékeny vagyok és nem régen fedeztem fel a spar gluténmentes termékei közt a kenyeret. azt kell, hogy mondjam eddig a legjobb amit vettem!

hatalmas előnye hogy egyenként be van csomagolva 2-2 szelet kenyér, így nem kell folyton kidobálni a megszáradt kenyeret amit nem eszik meg az ember mert oylan rossz az íze (én így voltam vele). nem olcsó, 1000ft/500g de nagyon jók az összetevői, sok féle liszt van benne és a csomag egyik fele lenmagos a másik napraforgó tehát nem egy tápanyagtalan sz.r mint a többi.

2013. aug. 25. 10:49
 10/10 nikolausvodka válasza:
Hi. Mi lisztérzékenyek kukuricalisztet es rizslisztet ehesuk. Ez a betegseg egy autonom betegseg ha glutént eszel vagyis lisztet akkor a szervezeted saját magát támadja meg es bélrákot is okozhat ha liszterzékeny vagy akkor tarsd is be a dietat.
2015. febr. 14. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!