Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ez már beteges? Testképzavarom...

Ez már beteges? Testképzavarom lehet?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok. 8.-ban nagyon vékony voltam(160-62 centi, 44 kiló). Amikor átkerültem gimnáziumba, nagyon jól éreztem magam, így egyre többet ettem. 164-5 centi 52 kiló lettem.(Még így is vékony voltam). Egyre többet ettem, ráadásul mindent össze-vissza(reggelire fornetti, vacsira süti, repeta, stb). Ennek következtében elkezdett nőni a hasam(nem voltam duci SE, csak volt egy kis hasam). A barátom meg is jegyezte, hogy van egy kis hasam, de Ő ezt így szereti. Egyre rosszabbul éreztem magamat, és mindig fogyni akartam, de nem bírtam lemondani az össze-vissza evésről. Végül rengeteg gond zúdult a nyakamba, 2 hét alatt lejött rólam 5 kiló. Napi egy kakaót ittam, meg egy kenyeret ettem paradicsommal körülbelül. A barátom azt mondta, hogy jobb volt, mikor volt egy kis hasam. Az osztálytársaim is megláttak, és egyből megjegyezték, hogy mennyit fogytam. Mikor mondtam, hogy enni fogok és visszahízom, mondták, hogy helyes. Anyu és Apu is ezen az álláson vannak. Viszont én az akkori testem nem látom vonzónak, és kissé ducinak. A mostanit néha nagyon vékonynak látom, utána meg tökéletesnek...de ami a legnagyobb gond, hogy bűntudatom van az evéstől. 3 napja megint össze-vissza eszem, szerintem fel is jött pár kiló. Ugyanakkor sokszor, ha éhes vagyok nem eszem, vagy fogyókúrás ételeket eszem. Nem merek enni. Félek, hogy nem tetszenék a barátomnak, holott Neki "hasasan" tetszem! MEg félek, hogy nem lennék vonzó....jól gondolom, hogy ez beteges?
2013. júl. 20. 17:39
 1/2 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok vele, csak annyi különbséggel, hogy én 8.- ban voltam kissé kövér és középiskolában fogytam le ( fogyókúra nélkül). Akkor éreztem magam a legjobban, pedig sokan mondták, hogy már túl vékony vagyok. Az a probléma, hogy most az utolsó évben már én sem tudtam megállni és össze vissza nassoltam, ezért már csak 5 kg-val vagyok kevesebb mint 14 éves koromban. A barátomnak így tetszik, de én utálom ezt az állapotot, mert úgy érzem nem vagyok önmagam. Kitaláltam, hogy megpróbálok egészségesebb, kajákat enni, akkor biztosan fogynék, csak hát ez nem olyan egyszerű anyagi okok miatt. Ha neked van rá lehetőséged, tedd ezt, egyél sokszor egy nap, de csak nagyon kis adagokat, így nem fogod azt érezni, hogy fel kel falnod a hűtőt. Ha nem az a célod, hogy minél vékonyabb légy, csak a régi alakodat akarod visszakapni, az szerintem még nem beteges. Az a fontos, hogy ne ess túlzásokba.
2013. júl. 20. 17:58
 2/2 gömbicica ***** válasza:
0%

JÓ, hogy ilyen komoly problémáid vannak!

Igen! ha igy folytatod, akkor beteg vagy!!!

Foglalkozz mással, csinálj valami értelmesebbet annál, hogy a tükörben vizslatod magad, és ilyeneket kérdezel.

Mi lesz Veled, ha magad lábára kell majd állnod? akkor is csak ilyen gondod lesz, azt hiszed????

Ugy hirtelen magadról kéne gondoskodnod, ugy hogy dolgoznod kéne mondjuk 12 órában, vagy 2-3 müszakban, bezzeg nem lenne időd filozófálgatni.

Elmegy az erőd ilyen marhaságra, hogy egyek- ne egyek, kövér vagyok sovány vagyok, van hasam, nincs hasam.

Az össze-vissza evéstől a kisebbik baj, hogy nagyobb lesz a hasad, az emésztőrendszered egy idő után nem fogja türni, amit müvelsz vele.

Bocs, hogy leteremtettelek, de annyi ilyen problémás tizenéves van már ezen az oldalon, hogy borzasztó. fogyni-hizni témakör már lerágott csont.

Foglaljátok már le magatokat valami értelmes dologgal.

Mondjuk önkénteskedhetnétek valahol. Annak legalább van haszna. (Vagy tanuljatok nyelveket ebben a nagy nyári szabadságban.) Mert ennek a nyafogásnak semmi.

Én ebben a korban, amiben most Te vagy, már tudtam sütni-főzni, a ház körüli kertben tevékenykedtem. (bocs, ha Te is!!! akkor gratula!!!) Nem ültem mint a tuzok egy gép előtt, hülyeségeket irogatva.

Senki nem vert bottal, hogy főzzek süssek. Nekem természetes volt. Nőből vagyok, és tudtam, hogy egyszer családról kell majd gondoskodnom, és csináltam.

2013. júl. 20. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!