Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Vannak olyan lisztek, amikben...

Vannak olyan lisztek, amikben nincs glutén, de keleszthető is?

Figyelt kérdés
A kukoricalisztbe tudom, h nincs glutén, de az ugye nem igazán keleszthető.

2013. júl. 10. 20:30
 1/7 anonim ***** válasza:

Keleszthető mint?

Akkor kel meg ha gáz képződik benne (sütőpor vagy élesztőgombák működése) és a gáz a tésztában marad (megfelelő tészta állomány).

Biztos hogy van, mert ma mér olyan paleo kelt tésztás sütemények vanna, hogy ihaj csuhaj.

2013. júl. 11. 10:03
 2/7 A kérdező kommentje:
Azért is fogalmaztam így, mert ugye pl. a kukorica lisztre azt írták sok helyen, h nem tud megkelni, igaz azt is, h nem is olyan finom stb. :)
2013. júl. 12. 19:29
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom kinek mi finom.

A búzalisztes tészta azért kel meg, mert a sikértől (többek között számunkra mérgező, a növény védekező fehérjéi) nyúlós. Ami nem nyúlós az leereszt, pl. a kukorica tészta.

Azt írtam hogy minthogy 'paleósok' tökéletes kalácsokat, bucikat sütnek így biztos hogy létezik gluténmentes és keleszthető tészta?

2013. júl. 12. 23:39
 4/7 A kérdező kommentje:
Hát ezt sejtettem én is, h léteznek, csak jó lenne tudni, h hogy hívják őket?! :) De, azért köszi a válaszod.
2013. júl. 16. 20:55
 5/7 anonim ***** válasza:

Google: 'tökéletes buci' (paleolitania.blogspot.hu)

20 dkg kókuszreszelék, 2 ek zsírtalanított kókuszliszt, 3 ek útifűmaghéj, szódabikarbóna, citromlé, 5 tojás, 2 ek kókuszzsír, 1,5 dl kókusztej (0,5 dl cocomas vízzel hígítva)

Gondolom ez az aranymetszést követő tökéletes arány.

2013. júl. 16. 23:13
 6/7 A kérdező kommentje:
De ez, azért kicsit se hasonlít a hagyományos kenyerekhez, ennek tutira kókusz íze lehet! :D
2013. júl. 16. 23:33
 7/7 anonim ***** válasza:
2013. júl. 16. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!