Vannak olyan lisztek, amikben nincs glutén, de keleszthető is?





Keleszthető mint?
Akkor kel meg ha gáz képződik benne (sütőpor vagy élesztőgombák működése) és a gáz a tésztában marad (megfelelő tészta állomány).
Biztos hogy van, mert ma mér olyan paleo kelt tésztás sütemények vanna, hogy ihaj csuhaj.





Nem tudom kinek mi finom.
A búzalisztes tészta azért kel meg, mert a sikértől (többek között számunkra mérgező, a növény védekező fehérjéi) nyúlós. Ami nem nyúlós az leereszt, pl. a kukorica tészta.
Azt írtam hogy minthogy 'paleósok' tökéletes kalácsokat, bucikat sütnek így biztos hogy létezik gluténmentes és keleszthető tészta?





Google: 'tökéletes buci' (paleolitania.blogspot.hu)
20 dkg kókuszreszelék, 2 ek zsírtalanított kókuszliszt, 3 ek útifűmaghéj, szódabikarbóna, citromlé, 5 tojás, 2 ek kókuszzsír, 1,5 dl kókusztej (0,5 dl cocomas vízzel hígítva)
Gondolom ez az aranymetszést követő tökéletes arány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!