Gluténérzékenység teszt?
Hagyd el.
Miért?
- mert a gluténérzékenység tesztek többnyire úgyis falsnegatívak..
- mert úgyis jobban jársz ha elhagyod. Ezt fel kell tudni dolgozni. Ha eleve nem alkoholizálsz, nem dohányzol, érdekel az egészséged, akkor nem eszel glutént sem. Sőt, a glutén sajnos több kárt okozhat mint sok egyéb, ártalmasnak kikiáltott szokás (pl. alkoholfogyasztás).
Azaz elsődleges fontosságú, hogy minél több ember csökkentse vagy abbahagyja a fogyasztását. Nagyon sokat javulna az általános népegészség.
Teljes vegánság? Akkor hal sem.
Nem baj, búza helyett tofu, de ne csinálj belőle rendszert!! Nem kell minden nap. Nem kell sok fehérje, ha elég zöldséget, gyümölcsöt eszel akkor összejön annyi fehérje ami a szervezeted veszteségét fedezi. Csak ugye változatosan kell enni, lehetőleg komplettálják egymást az aminosavak.
Heti 1-nél többször nem ennék szóját.
Heti 1 húsevés elég lenne az egészséghez, fehérje miatt heti 1 szójaevés még nem fok problémákat okozni (a szójával is vannak gondok nem csak a búzagluténnal), így lehetsz szép, erős, egészséges. Vannak vega sportolók, gyümölcsevők is akik elvileg nem is szójáznak s nem gabonáznak, úgyhogy lehet ezt csinálni.
Sok sikert kívánok (bármelyik választ is fogadod meg. szerintem nem kell a vizsgálat, és tényleg sok a falsnegatív eredmény. de ha elmész, akkor addig még fogyassz, igazuk van a többieknek).
Tapasztalat szerint mindig, mindenkinek megéri tartani a gluténmentes táplálkozást. Diétát nem kell, azzal szórakozzanak unatkozó emberek.
Az ember természetes táplálkozása lényegében gluténmentesnek tekinthető. Tehát..
Nem nehez tartani,en eddig is alig ettem glutent.A baj csak az,hogy tenyleg rengeteg dologban benne van.Füszerekben is pl.Most mar 100%,hogy a gluten a ludas.Par napja felirom,hogy mit eszem.Tegnap hosszu idö utan ittam sört,es borzaszto szarul lettem.
Elmegyek viszont a vizsgalatra,mert tenyleg lehet mas is,viszont,ha nem jön ki semmi,akkor is kerülni fogom a glutent.
Amugy szojaval is vigyazok,leginkabb mas hüvelyeseket eszem,de neha muszaj valami hushoz hasonlot ennem.
Köszi a valaszokat!
Egy kis hüvelyes valószínűleg nem lesz gond.
Sör :S
Nem baj, ennyivel is egészségesebb leszel mint más!! Sok sikert és minden jót!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!