Laktóz érzékenyek, szerintetek?
Laktáz enzimet az étellel együtt (előtte, utána fogyasztva) viszed be a testedbe. Hogy értetted, hogy "ha rá cseppentem nem nagyon hat," ? Ha az ételhez adod, és azt az ételt te megsütöd, akkor megsütöd az enzimet is. Nem mindenhol oktatják az enzimek működését és tulajdonságait, de a hőkezelés tönkreteszi azt. Azt lehet csinálni hogy a tejtermékben elkevered, az bontja a tejcukrot és utána már lehet sütni.
De alap használata az enzimnek tudtommal az, hogy megeszed a kaja mellé. Így működik, a testedben.
A másik amit nem tanítanak, az az hogy a tejtermékeket okkal nem tudjuk lebontani, konkrétan nekünk nem élelmiszerünk. Mérgező, kockázatos táplálékok rengeteg krónikus betegség kiváltó okai csak ezt valahogy mindig elfelejtik megemlíteni a szép tejreklámokban.
Ha ügyes vagy, akkor nem kísérletezel vele, persze ez magánügy. Az enzimet ne az ételbe tedd, hanem étkezés után a szükséges mennyiséget te fogyaszd el.
Ha a tejfehérjével van problémád és nem csak a laktózzal (mindenkinek van problémája a tejfehérjékkel, de nem mindenkinél okoz mondjuk hasmenést, erős allergiát) akkor a laktáz nem segít. Persze te laktóz érzékenységről kérdeztél, akkor működnie KELL az enzimnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!