Laktóz érzékenyek ti esztek joghurtot és sajtot?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 21. 21:07
1/8 anonim válasza:
Én mindkettőt. Nem okoznak problémát, de ha megiszom egy tejszines kávét, vagy /még rosszabb/ egy pohár tejeskávét, pár perc múlva irány a WC. Kefírt is fogyaszthatsz bátran.
2/8 anonim válasza:
Én is laktózérzékeny vagyok, de savanyított tejtermékeket birom, rendes tejet pld. nem. Attól függ mennyire vagy érzékeny, ezt ki kell tapasztalni. Ritka az olyan laktózérzékeny aki semmilyen tejterméket nem tud fogyasztani.
3/8 anonim válasza:
kemény sajtot kefirt bármekkora mennyiségben. bifiduszos v. élőflórás joghurtban van annyi élőflra, ami az egy pohár joghurt laktóztartalmát lebontja, de hosszútávon megint problémát okoz. Lágysajtokkal úgy vagyok, hogy ha 1 hétig eszem minden nap, hét végére telítődik és már gondot okoz. Van joghurtból túróból tejszínből tejfölből stb..laktózmentes, minek kockáztatni, ha van speckó termék. más kérdés az ára....
4/8 anonim válasza:
van laktózmentes tej, túró, kefír, joghurt, túrórudi én azokat eszem
5/8 anonim válasza:
Én nem eszek semmit, amiben sajt van, mindenből csak kimondottan laktózmentest. Ha pogácsát eszek aminek a teteje meg van szórva sajttal,pár óra és már nagyon rosszul vagyok. Én már nem merek kísérletezni, mert brutál érzékeny vagyok :( De egyénfüggő tényleg, ki kell tapasztalni.
6/8 anonim válasza:
Én is laktózérzékeny vagyok,de a kemény sajtok és a joghurtok semmit nem ártanak.Csak a tej,de az viszont annyira kikészít,hogy napokig teli vagyok viszkető kiütésekkel :S Inkább amúgy én is laktózérzékenyeknek készült termékeket fogyasztok,abból sose lehet baj.
7/8 anonim válasza:
4/6, te hol veszel laktózmentes kefirt? Én még sehol nem láttam, úgy tudom nem is árulnak. Azt olvastam, minimális laktózt tartalmaz, de megnéztem egy táblázatban: 3-6 g/100g ( a tejé 5g, de én 1-2 dl tejtől már rosszul vagyok), szóval soknak tűnik, még nem mertem kísérletezni de már nagyon hiányzik a kefir, 2 éve nem ettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!